szerző:
hvg.hu

A Terminátor videóban üzent rajongóinak, és megköszönte azt a rengeteg támogatást, amit az utóbbi napokban kapott. Schwarzeneggeren nemrég sürgősségi szívműtétet hajtottak végre – írtuk korábban.

És akkor még fel sem fedeztük a legizgalmasabb részletet: Schwarzi mögött ugyanis a polcon egy nagyon ismerős kisplasztika látható.

Thank you all for caring. We are moving forward!

Arnold Schwarzenegger (@schwarzenegger) által megosztott bejegyzés,

Egész pontosan Kiss István Fegyverbe! című Tanácsköztársasági emlékművének kisplasztikai másolata.

Ez:

©

Ami ennek a szobornak a kicsinyített mása:

A szobor pedig ez alapján az ikonikus Berény Róbert-plakát alapján készült:

Hogy mi köze Kun Béláéknak a Terminátorhoz az nem világos, de az biztos, hogy többször forgatott itt a nagy Arnold – elképzelhető, hogy akkor jutott hozzá a szocialista realista szobrocskához.

(A találat a Kulturmunka blog érdeme.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gifeket, videókat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!