Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Gazdára találtak az Oscar-szobrok, végleg elköszönt híveitől a pápa és végre megtudtuk ki lesz az új jegybankelnök. Képes összefoglaló a hét fontosabb eseményeiből.

Február 25. - Thaiföld: Makha Bucha nap Pathumthani tartományban. E buddhista ünnepen emlékeznek a napra, mikor Buddha - kilenc hónappal megvilágosodása után - 1.250, hívás nélkül összegyűlt tanítványa előtt tartott beszédet. Ezen az estén a hívők imáik alatt bambusszal, füstölőkkel és gyertyákkal háromszor járják körbe a templomot.
©
Los Angeles: Jennifer Lawrence botlása a színpadra vezető lépcsőn a legjobb nő főszereplőnek járó Oscar-díj átvétele előtt. A 85. filmünnepen a Napos oldal című filmben nyújtott alakításáért jutalmazták.
©
Orbán Viktor és Boross Péter a Mártírok emlékművénél helyez el mécsest. Hétfőn országszerte megemlékezéseket tartottak a kommunizmus áldozatainak emlékére. A miniszterelnök szerint amíg egy olyan ember is él Magyarországon, akit a diktatúra jelképét viselők hurcoltak el vagy kínoztak meg, addig az ilyen jelképek tiltásának feloldása nem időszerű, s szemben áll mindazzal, amit az alaptörvény emberi méltóságként határoz meg.
©
Pak Gun Hje, Dél-Korea első női elnökének, Pak Csong Hi néhai diktátor lányának eskütétele. Beiktatása utáni beszédében felszólította Észak-Koreát, hogy haladéktalanul mondjon le ''nukleáris ambícióiról'', s lépjen a béke melletti közös fejlődés útjára. Úgy fogalmazott, hogy a legutóbbi észak-koreai atomrobbantás a koreai nép túlélésének és jövőjének volt próbatétele, s - mint mondta - ''tévedés ne essék, a legnagyobb áldozata ennek nem lesz más, mint maga Észak-Korea''.
©
Antarktisz, Déli-óceán: az Institute of Cetacean Research (Bálnakutató Intézet) által közreadott képen a Sea Shepherd Conservation Society ausztrál bálnavédő szervezet hajójának ütközése a Sun Laurelnnel, a Nisshin Maru japán bálnavadász hajót üzemanyaggal ellátó tartályhajóval. A szervezet aktivistái igyekeznek megakadályozni a japán bálnavadászflotta munkáját.
©
Gerard Depardieu érvényes útlevelett kapott.
©
A szolnoki MH 25/88. könnyű vegyes zászlóalj gyakorlópályáján képzik ki azokat a katonákat, akik később Afganisztánban, Koszovóban teljesítenek szolgálatot. Repülőből kiugorva, helikopterből leereszkedve, vagy csónakon érkezve is meg kell tudni állniuk a helyüket, ők kapják és adják az első pofonokat. Aki ide jelentkezik, az tudja, mit vállal - mutat a század pegazusos jelvényére Ruszin Romulusz ezredes, a zászlóalj parancsnoka.
©
Nemzetközi repülőnap Ausztráliában
©
XVI. Benedek pápa búcsút int híveinek a pápai nyári rezidencia erkélyéről.
©
New York állam: Észak-amerikai vidrák üdítős üveggel a rochesteri Seneca Állatkertben. Az idomított vidrák az újrahasznosítható hulladékok tárolójába gyűjtik az üres üvegeket.
©
Papenburg, Észak-Németország: az újonnan megépített Norwegian Breakaway óceánjáró kivontatás közben a Meyer hajógyár dokkjában. A 324 méter hosszú, 40 méter széles, csaknem négyezer utas befogadására alkalmas óriás a Németországban gyártott eddigi legnagyobb hajó.
©
Milánó, Olaszország: Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Szabadság Népe párt elnöke távozik a szavazófülkéből az olasz parlamenti választások első napján. A képviselőházi választáson a Pierluigi Bersani vezette balközép pártok koalíciója a voksok 29,55 százalékát gyűjtötte össze, szemben a Berlusconi vezette PdL jobbközép szövetséggel, mely a szavazatok 29,18 százalékára tett szert.
©
Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Dennis Rodman, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság korábbi játékosa üdvözli egymást az amerikai Harlem Globetrotters és az Észak-Koreai Testnevelési Egyetem csapata közötti kosárlabda mérkőzés előtt a phenjani Rjungjong Dzsong Dzsu Jong csarnokban.
©
Egyiptom - hőlégballon-baleset Luxorban. A 21 embert szállító hőlégballon a Nílus nyugati partja fölött, a világhírű Királyok Völgyének közelében, körülbelül 300 méter magasan szállt, mikor kigyulladt, gáztartálya felrobbant, végül egy cukornádültetvényre zuhant. A katasztrófát az egyiptomi kormányos és egy brit utas élte túl. A 19 áldozat közt az egyiptomi idegenvezet mellett egy magyar, kilenc hongkongi, négy japán, két francia, egy brit és egy belga turista vesztette életét.
©
Helyiek az Anish Kapoor indiai születésű brit művész Cloud Gate (Felhőkapu) című alkotásában a hóval borított chicagói Millenium Parkban.
©
Kígyózó sor a Magyar Nemzeti Bank Kiss Ernő utcai lakossági pénztáránál, ahol csütörtökön 15 óráig lehetett beváltani a forgalomból kivont egy- és kétforintos pénzérméiket.
©
Az egri termálfürdő területén élő platán nyerte el a 2013-as Európai Év Fája versenyt.
©
Férfi egy árvíz által elöntött udvaron Körmend mélyen fekvő részén, a Rába folyótól délre eső ártéren. A folyó ezen szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.
©
Colin Gore, a marylandi műszaki egyetem egyik hallgatója a diáktársaival épített, emberi erővel hajtott helikopter tesztrepülése közben Baltimore-ban. Az 1980-ban alapított Sikorsky-díj 250 ezer dolláros fődíjának elnyerésére pályázóknak egy emberi meghajtású repülő szerkezetet kell építeni, amelynek legalább 60 másodpercig kell lebegnie három méteres magasságban egy tíz négyzetméteres területen belül.
©
Németország: szarka előtt nyújtózkodó róka a berlini kancellári hivatal kertjében.
©
Robotpincérek az északnyugat-kínai Hejlungcsiang tartományban fekvő Harpin város egyik éttermében. Az étteremnek húsz robotja van, amelyek a felszolgáló és konyhai feladatokon kívül még alapszintű társalgásra is képesek, egy feltöltéssel pedig akár 10 órát bírnak.
©
Február 27. - felavatták Magyarország új légiforgalmi irányítóközpontját, amivel célegyenesébe érkezett a HungaroControl összesen 13 milliárd forintos beruházása. Az új légi navigációs központ mostantól teljesen önállóan üzemel, míg a régi helyén légiforgalmi kutatás-fejlesztési és szimulációs tudáscentrumot hoznak létre.
©
A százegy éves Fauja Singh (turbánban) a hongkongi maraton 10 kilométeres versenyében. Az indiai születésű, Londonban élő futómatuzsálemnek ez az utolsó versenye, mielőtt visszavonul a nyilvános derbiktől.
©
Diego Armando Maradona egykori argentin labdarúgó ütése Juan Martin Del Potro és az indiai Szomdev Devvarman küzdelme közben a dubaji férfi tenisztornán. Maradona az Egyesült Arab Emírségek sportnagyköveteként dolgozik Dubajban.
©
Németország: kislány a kék fénnyel megvilágított tükörtojás medúza (Phacellophora camtschatica) előtt a Timmendorfer Strand SeaLife akváriumában nyílt medúzakiállításon.
©
Élőlánccal tiltakoztak az elbocsátások ellen kedden az ELTE BTK-nál az egyetemfoglaló diákok...
©
... csütörtökön pedig a Budapesti Corvinus Egyetem épületénél demonstráltak.
©
Matolcsy György meghallgatása a gazdasági bizottságban. Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy Matolcsy Györgyöt, a nemzetgazdasági tárca vezetőjét jelöli jegybankelnöknek. Mint mondta, ''ez a legkevésbé kockázatos döntés''.
©
Pakisztáni lány a szakadó esőben iszlámábádi házuk ajtajában
©