A hét képei: a pápa elköszönt, Matolcsy beköszönt - Nagyítás-fotógaléria

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Nagyítás; a hét képei; Nagyítás-fotógaléria;

Gazdára találtak az Oscar-szobrok, végleg elköszönt híveitől a pápa és végre megtudtuk ki lesz az új jegybankelnök. Képes összefoglaló a hét fontosabb eseményeiből.

Február 25. - Thaiföld: hosszú expozíciós idővel készített kép a Makha Bucha napról Pathumthani tartományban.

Február 25. - Thaiföld: Makha Bucha nap Pathumthani tartományban. E buddhista ünnepen emlékeznek a napra, mikor Buddha - kilenc hónappal megvilágosodása után - 1.250, hívás nélkül összegyűlt tanítványa előtt tartott beszédet. Ezen az estén a hívők imáik alatt bambusszal, füstölőkkel és gyertyákkal háromszor járják körbe a templomot.

#1

Fotó:

Jennifer Lawrence megbotlik a színpadra vezető lépcsőn, mielőtt átveszi a legjobb nő főszereplő kitüntetését az Oscar-díjak 85. átadási ünnepségén a Los Angeles-i Dolby Színházban

Los Angeles: Jennifer Lawrence botlása a színpadra vezető lépcsőn a legjobb nő főszereplőnek járó Oscar-díj átvétele előtt. A 85. filmünnepen a Napos oldal című filmben nyújtott alakításáért jutalmazták.

#2

Fotó:

nagyítás 0301 - Emléknap - Megemlékezés a 300-as parcellába, Budapest, 2013. február 25.Orbán Viktor miniszterelnök (b) és Boross Péter, a Nemzeti Emlékhely és Kegyeleti Bizottság elnöke, volt kormányfő mécsest helyez el a Mártírok emlékművénél Budapesten

Orbán Viktor és Boross Péter a Mártírok emlékművénél helyez el mécsest. Hétfőn országszerte megemlékezéseket tartottak a kommunizmus áldozatainak emlékére. A miniszterelnök szerint amíg egy olyan ember is él Magyarországon, akit a diktatúra jelképét viselők hurcoltak el vagy kínoztak meg, addig az ilyen jelképek tiltásának feloldása nem időszerű, s szemben áll mindazzal, amit az alaptörvény emberi méltóságként határoz meg.

#3

Fotó:

Szöul, 2013. február 25. Pak Gun Hje dél-koreai elnök (k) a beiktatása alkalmából rendezett ünnepségen Szöulban 2013. február 25-én.

Pak Gun Hje, Dél-Korea első női elnökének, Pak Csong Hi néhai diktátor lányának eskütétele. Beiktatása utáni beszédében felszólította Észak-Koreát, hogy haladéktalanul mondjon le ''nukleáris ambícióiról'', s lépjen a béke melletti közös fejlődés útjára. Úgy fogalmazott, hogy a legutóbbi észak-koreai atomrobbantás a koreai nép túlélésének és jövőjének volt próbatétele, s - mint mondta - ''tévedés ne essék, a legnagyobb áldozata ennek nem lesz más, mint maga Észak-Korea''.

#4

Fotó:

Az Institute of Cetacean Research (Bálnakutató Intézet) által közreadott képen a a Bob Barker, Sea Shepherd Conservation Society ausztrál bálnavédő szervezet hajója (az előtérben) nekiütközik a Sun Laurelnek, a Nisshin Maru japán bálnavadász hajót üzemany

Antarktisz, Déli-óceán: az Institute of Cetacean Research (Bálnakutató Intézet) által közreadott képen a Sea Shepherd Conservation Society ausztrál bálnavédő szervezet hajójának ütközése a Sun Laurelnnel, a Nisshin Maru japán bálnavadász hajót üzemanyaggal ellátó tartályhajóval. A szervezet aktivistái igyekeznek megakadályozni a japán bálnavadászflotta munkáját.

#5

Fotó:

Gerard Depardieu - érvényes útlevelett kapott Sarans városában

Gerard Depardieu érvényes útlevelett kapott.

#6

Fotó:

Honvédelem, katonai kikézés, gyorsreagálású katona egy napja

A szolnoki MH 25/88. könnyű vegyes zászlóalj gyakorlópályáján képzik ki azokat a katonákat, akik később Afganisztánban, Koszovóban teljesítenek szolgálatot. Repülőből kiugorva, helikopterből leereszkedve, vagy csónakon érkezve is meg kell tudni állniuk a helyüket, ők kapják és adják az első pofonokat. Aki ide jelentkezik, az tudja, mit vállal - mutat a század pegazusos jelvényére Ruszin Romulusz ezredes, a zászlóalj parancsnoka.

#7

Fotó:

afp. - Nemzetközi repülőnap Ausztráliában

Nemzetközi repülőnap Ausztráliában

#8

Fotó:

XVI. Benedek Pápa lemondása

XVI. Benedek pápa búcsút int híveinek a pápai nyári rezidencia erkélyéről.

#9

Fotó:

nagyítás 0301 - Két nőstény észak-amerikai vidra, az egyik kezében egy üres üdítős üveggel a rochesteri Seneca Állatkertben, New York államban 2013. február 27-én. Az idomított vidrák az újrahasznosítható hulladékok tárolójába gyűjtik az üres üvegeket

New York állam: Észak-amerikai vidrák üdítős üveggel a rochesteri Seneca Állatkertben. Az idomított vidrák az újrahasznosítható hulladékok tárolójába gyűjtik az üres üvegeket.

#10

Fotó:

nagyítás 0301 - Az újonnan megépített Norwegian Breakaway óceánjárót kivontatják a Meyer hajógyár dokkjából az észak-németországi Papenburgban 2013. február 26-án. A 324 méter hosszú, 40 méter széles, csaknem négyezer utas befogadására alkalmas óriás a Né

Papenburg, Észak-Németország: az újonnan megépített Norwegian Breakaway óceánjáró kivontatás közben a Meyer hajógyár dokkjában. A 324 méter hosszú, 40 méter széles, csaknem négyezer utas befogadására alkalmas óriás a Németországban gyártott eddigi legnagyobb hajó.

#11

Fotó:

Milánó, 2013. február 24. Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Szabadság Népe (PdL) párt elnöke kilép a szavazófülkéből Milánóban az olasz parlamenti választások első napján, 2013. február 24-én.

Milánó, Olaszország: Silvio Berlusconi volt olasz miniszterelnök, a Szabadság Népe párt elnöke távozik a szavazófülkéből az olasz parlamenti választások első napján. A képviselőházi választáson a Pierluigi Bersani vezette balközép pártok koalíciója a voksok 29,55 százalékát gyűjtötte össze, szemben a Berlusconi vezette PdL jobbközép szövetséggel, mely a szavazatok 29,18 százalékára tett szert.

#12

Fotó:

nagyítás 0301 - Phenjan, 2013. március 1. A KCNA észak-koreai hírügynökség által 2013. február 28-án készített képen Kim Dzsong Un elsőszámú észak-koreai vezető, a Koreai Munkapárt első titkára (j) és Dennis Rodman, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajn

Kim Dzsong Un észak-koreai vezető és Dennis Rodman, az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság korábbi játékosa üdvözli egymást az amerikai Harlem Globetrotters és az Észak-Koreai Testnevelési Egyetem csapata közötti kosárlabda mérkőzés előtt a phenjani Rjungjong Dzsong Dzsu Jong csarnokban.

#13

Fotó:

Helyiek egy hőlégballon-baleset helyszínén az egyiptomi Luxorban 2013. február 26-án. A hőlégballon kigyulladt, felrobbant, majd egy cukornádültetvényre zuhant, a balesetben 19 külföldi turista életét vesztette.

Egyiptom - hőlégballon-baleset Luxorban. A 21 embert szállító hőlégballon a Nílus nyugati partja fölött, a világhírű Királyok Völgyének közelében, körülbelül 300 méter magasan szállt, mikor kigyulladt, gáztartálya felrobbant, végül egy cukornádültetvényre zuhant. A katasztrófát az egyiptomi kormányos és egy brit utas élte túl. A 19 áldozat közt az egyiptomi idegenvezet mellett egy magyar, kilenc hongkongi, négy japán, két francia, egy brit és egy belga turista vesztette életét.

#14

Fotó:

nagyítás 0301 - Chicago, 2013. február 27. Helyiek Anish Kapoor indiai születésű brit művész Cloud Gate (Felhőkapu) című alkotásában a hóval borított chicagói Millenium Parkban 2013. február 26-án.

Helyiek az Anish Kapoor indiai születésű brit művész Cloud Gate (Felhőkapu) című alkotásában a hóval borított chicagói Millenium Parkban.

#15

Fotó:

Ma 15 óráig válthatók be az egy- és kétforintosok, Sorban állók várnak a Magyar Nemzeti Bank Kiss Ernő utcai lakossági pénztáránál, hogy beváltsák megmaradt, forgalomból kivont egy- és kétforintos pénzérméiket 2013. február 28-án. A mai nap az utolsó lehe

Kígyózó sor a Magyar Nemzeti Bank Kiss Ernő utcai lakossági pénztáránál, ahol csütörtökön 15 óráig lehetett beváltani a forgalomból kivont egy- és kétforintos pénzérméiket.

#16

Fotó:

Platán az egri Termálfüdrő terüeltén - Év Fája

Az egri termálfürdő területén élő platán nyerte el a 2013-as Európai Év Fája versenyt.

#17

Fotó:

mti. árvíz - Lakóházakat öntött el a Rába Körmenden - A folyó ezen szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültség van érvényben.

Férfi egy árvíz által elöntött udvaron Körmend mélyen fekvő részén, a Rába folyótól délre eső ártéren. A folyó ezen szakaszán harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendeltek el.

#18

Fotó:

nagyítás 0301 - Az 1980-ban alapított Sikorsky-díj 250 ezer dolláros fődíjának elnyerésére pályázóknak egy emberi meghajtású repülő szerkezetet kell építeni, amelynek legalább 60 másodpercig kell lebegnie három méteres magasságban egy tíz négyzetméteres t

Colin Gore, a marylandi műszaki egyetem egyik hallgatója a diáktársaival épített, emberi erővel hajtott helikopter tesztrepülése közben Baltimore-ban. Az 1980-ban alapított Sikorsky-díj 250 ezer dolláros fődíjának elnyerésére pályázóknak egy emberi meghajtású repülő szerkezetet kell építeni, amelynek legalább 60 másodpercig kell lebegnie három méteres magasságban egy tíz négyzetméteres területen belül.

#19

Fotó:

nagyítás 0301 - Szarka előtt nyújtózkodik egy róka a berlini kancellári hivatal kertjében 2013. február 27-én.

Németország: szarka előtt nyújtózkodó róka a berlini kancellári hivatal kertjében.

#20

Fotó:

nagyítás 0301 - Robotpincérek az északnyugat-kínai Hejlungcsiang tartományban fekvő Harpin város egyik éttermében 2013. február 25-én. Az étteremnek húsz robotja van, amelyek a felszolgáló és konyhai feladatokon kívül még alapszintű társalgásra is képesek

Robotpincérek az északnyugat-kínai Hejlungcsiang tartományban fekvő Harpin város egyik éttermében. Az étteremnek húsz robotja van, amelyek a felszolgáló és konyhai feladatokon kívül még alapszintű társalgásra is képesek, egy feltöltéssel pedig akár 10 órát bírnak.

#21

Fotó:

HungaroControl - átadták az új irányítóközpontot

Február 27. - felavatták Magyarország új légiforgalmi irányítóközpontját, amivel célegyenesébe érkezett a HungaroControl összesen 13 milliárd forintos beruházása. Az új légi navigációs központ mostantól teljesen önállóan üzemel, míg a régi helyén légiforgalmi kutatás-fejlesztési és szimulációs tudáscentrumot hoznak létre.

#22

Fotó:

A százegy éves Fauja Singh (turbánban) a hongkongi maraton 10 kilométeres versenyében fut 2013. február 24-én. Az indiai születésű, Londonban élő futómatuzsálemnek ez az utolsó versenye, utána visszavonul a nyilvános derbiktől.

A százegy éves Fauja Singh (turbánban) a hongkongi maraton 10 kilométeres versenyében. Az indiai születésű, Londonban élő futómatuzsálemnek ez az utolsó versenye, mielőtt visszavonul a nyilvános derbiktől.

#23

Fotó:

nagyítás 0301 - A hatéves Theresa egy kék fénnyel megvilágított tükörtojás medúzát (Phacellophora camtschatica) néz a németországi Timmendorfer Strand SeaLife akváriumában nyílt medúzakiállításon 2013. február 26-án.

Diego Armando Maradona egykori argentin labdarúgó ütése Juan Martin Del Potro és az indiai Szomdev Devvarman küzdelme közben a dubaji férfi tenisztornán. Maradona az Egyesült Arab Emírségek sportnagyköveteként dolgozik Dubajban.

#24

Fotó:

nagyítás 0301 - A hatéves Theresa egy kék fénnyel megvilágított tükörtojás medúzát (Phacellophora camtschatica) néz a németországi Timmendorfer Strand SeaLife akváriumában nyílt medúzakiállításon 2013. február 26-án.

Németország: kislány a kék fénnyel megvilágított tükörtojás medúza (Phacellophora camtschatica) előtt a Timmendorfer Strand SeaLife akváriumában nyílt medúzakiállításon.

#25

Fotó:

13.02.26. - ''Az Egyetemfoglalók'' (csoport) által szervezett élőlánc az egyetemi oktatók elbocsájtása ellen. Az élőlánccal az ELTE BTK, épületeit fogtát körbe.

Élőlánccal tiltakoztak az elbocsátások ellen kedden az ELTE BTK-nál az egyetemfoglaló diákok...

#26

Fotó:

Élőlánc a Budapesti Corvinus Egyetem körül,Budapest, 2013. február 28. Diákok, az Oktatói Hálózat és a Hallgatói Hálózat tagjai élőláncot alkotnak a Budapesti Corvinus Egyetem aulájában, tiltakozásul az egyetemről történő elbocsátások miatt, 2013. február

... csütörtökön pedig a Budapesti Corvinus Egyetem épületénél demonstráltak.

#27

Fotó:

Bizottsági meghallgatás, Matolcsy György 2013.03.01.

Matolcsy György meghallgatása a gazdasági bizottságban. Orbán Viktor szokásos péntek reggeli rádióinterjújában jelentette be, hogy Matolcsy Györgyöt, a nemzetgazdasági tárca vezetőjét jelöli jegybankelnöknek. Mint mondta, ''ez a legkevésbé kockázatos döntés''.

#28

Fotó:

nagyítás 0301 - Egy pakisztáni lány áll a szakadó esőben iszlámábádi házuk ajtajában 2013. február 27-én.

Pakisztáni lány a szakadó esőben iszlámábádi házuk ajtajában

#29

Fotó:

Érdekesnek találta cikkünket? Kérjük értékelje!
Köszönjük értékelését!

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X