szerző:
hvg.hu

Az állatvilág faji előítéletek nélküli hősiességének újabb bizonyítéka ez a budapesti állatkertben készült videó, amelyben az internet népe által csak "vegetáriánus medve"-ként titulált főhős egy fuldokló varjút ment ki saját medencéjéből - majd nekiáll almát majszolni.

A remekművet egy szlovén YouTube-felhasználónak, Aleksander Medvešnek köszönhetjük, aki attenborough-i alapossággal dokumentálta a rettenthetetlen, mégis vajszívű medve hőstettét. A halál torkából való menekülés után a varjú eleinte még sokkos állapotban hevert a parton, rövidesen azonban kezdett rájönni, hogy páratlan esemény részese volt, és "vigyázzállásban", tiszteletteljesen bámulta a diadalittasan kamera felé cammogó társát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!