szerző:
hvg.hu

Egy isztambuli imám példátlan állatszeretetének köszönhetően nemcsak a hívek előtt van már nyitva a török nagyváros egyik mecsete. Az utcán kóborló cicákat is beengedik, és a fotók szerint nagyon jól érzik magukat ott. Sőt, az egyik a kölykeit is odaköltöztette.

Isztambul igazi macskás város, tele vannak az utcák kóbor cicákkal. Egy macska mindig tudja, mit akar, és hol érezheti biztonságban magát. Mustafa Efe mecsetje ilyen hely, imádnak oda járni, mert egy kis étel és meleg alvóhely mindig akad ott. 2015 telén nyitották meg számukra is az épületet.

Az imám vendégként tekint a cicákra, amelyek mostanra belakták a helyet. Ima idején a hívek között ücsörögnek, vagy szó nélkül elterülnek a szőnyegen, anélkül, hogy zavarnák őket.

És most már nemcsak hívek látogatják a mecsetet, hanem olyan vendégek is, akik kifejezetten a macskacsapatra kíváncsiak. Állítólag ők sem zavarták eddig a híveket ima közben.

Az egyik cica annyira biztonságban érezte magát az imámnál, hogy átköltöztette a kölykeit a mecsetbe. Videó is készült arról, ahogy a szájában egyenként egy emelvényre hordta fel a kicsinyeket.

Mustafa Efe jószívűségének híre a The Telegraph szerint világszerte ismert lett a cicáknak köszönhetően. Az imám Facebook-oldala is természtesen tele van macskákkal.

Camimizin Cuma misafirleri, Bugün Hutbe de bizi bekleyen süpriz :)Kedicik şefkat ve merhametin merkezini bulmuş...

Közzétette: Mustafa Efe – 2015. április 16.

Paylaşım Rekorları Kıran Kedimizin Yavruları ayaklandı... An itibariyle...

Közzétette: Mustafa Efe – 2015. május 3.