szerző:
hvg.hu

Kiírta a pályázatot a Magyar Úszószövetség a Bol-dog névre hallgató albínó puli helyére. A nyertes több mint félmilliót kaphat, de a nyertes kiválasztását nem kell indokolni.

Új pályázatot írt ki a Magyar Úszószövetség a 2017-es budapesti vizes vébé kabalafigurájának megalkotására.

A Magyar Úszószövetség honlapján közzétett pályázat szerint bárki részt vehet a pályázaton a tervezett kabalafigura képével, nevével és egy ezerkarakteres indoklással.

A pályázatot a vizes vébé szervező bizottsága fogja elbírálni, és a kiírás szerint nem kötelesek indokolni, hogy mi alapján választanak majd ki egy figurát, de az is lehet, hogy külön figurát és külön nevet fognak kiválasztani. A nyertes egyébként 550 ezer forint plusz áfa díjazásban részesül majd, ha nem egy személytől származik a név és a figura, akkor ezt elosztják. A pályaműveket február végéig lehet elektronikusan benyújtani.

©

Mint ismert, korábban Bol-dog néven mutatták be a budapesti vizes világbajnokságra tervezett kabalállatot, amely egy fehér puli volt. Gyárfás Tamás, a Magyar Úszószövetség elnöke tavaly augusztusban az ATV-ben elismerte, hogy a fehér pulira nem volt pályázat, elmondása szerint a figurát "baráti szívességből" készítették a szövetségnek, de Gyárfás akkor felajánlotta Kálmán Olga műsorvezetőnek, hogy a kedvéért pályázatot ír ki új kabalára.

A szövetség ezután azt ígérte, hamarosan kiírják a pályázatot. Ezt végül január 21-én tették meg.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!