szerző:
hvg.hu

A Sony ma beismerte, hogy támadás érte a Playstation Network és a Quriocity szolgáltatásaik adatbázisát. 77 millió felhasználó neve, születési dátuma, és esetleg a hitelkártya-száma lehet veszélyben. Ez a támadás valószínűleg az internetes történelem egyik legnagyobb adatlopása – írja a Wall Street Journal.

A Sony kedden ismerte el a támadás tényét, miután hat napon át nem voltak elérhetőek a fenti szolgáltatások. A támadás április 17 és 19 között történt, másnap vették észre a Sony biztonsági szakemberei, hogy jelentős mennyiségű felhasználó személyes adatai kerülhettek illetéktelen kezekbe.

A támadók birtokába juthattak a felhasználók belépési adatai, nevei, korábbi vásárlási statisztikái, és esetleg a bankszámlaszámai is. „Bár nincs rá bizonyíték, hogy hitelkártya-adatok is a támadók tudomására jutottak, ennek lehetőségét nem lehet kizárni – írja a Sony egy blogbejegyzésben. Éppen ezért a vállalat figyelmezette a hálózatok regisztrált felhasználóit, fokozottan figyeljék a bankszámlájukat és email forgalmukat a jövőben, hogy amennyiben visszaélések történnek, azokra hamar fény derüljön. A vállalat javasolja a felhasználóknak, hogy PIN kódjukat és jelszabaikat a lehető leghamarabb változtassák meg.

Elemzők szerint e Sony rendszereit ért támadás az egyik legnagyobb ilyen jellegű akció az internet történetében. Éppen ezért a Sony szorosan együttműködik a nyomozó hatóságokkal és saját adatbiztonsági szakértői is nyomoznak a támadók után.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!