szerző:
hvg.hu

A felhőszolgáltatók versenybe szálltak, hogy ki ad nagyobb és persze ingyenes tárhelyet. Jó ez a küzdelem, hiszen mi, felhasználók csakis profitálhatunk belőle.

Egyelőre csak az igényünket tudjuk jelezni (e-mail címünk megadásával) a Cloudup nevű felhőszolgáltatóhoz, amely valóban óriási, 200 gigabájtos ingyen tárhelyet ígér, és – a válasz e-mailjében – azt is, hogy hamarosan mi is csatlakozhatunk a közösségéhez.

A türelem pedig – úgy tűnik – megéri, hiszen az oldal ígérete szerint akár 1000 különféle (max. 200 MB-os) állományt is őrizhetünk és megoszthatunk egyetlen hozzáféréssel, egészen a már említett 200 GB eléréséig. Mindegy milyen állományról van szó, azaz dokumentumokat, képeket, zenéket, sőt videókat is feltölthetünk.

Egyszerű fogd és dobd módszerrel vihetjük (majd) fel az állományokat a Cloudupra, és ami a legjobb az egészben, már a videók feltöltése alatt lehetőség van arra, hogy ugyanazt a videót nézze az, akinek szánjuk.

A feltöltött állományok védettek, s az tudja megnézni őket, akinek elküldjük a hozzájuk tartozó URL-t. A feltöltött fájlok bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetők.

A fejlesztők ígérete szerint már készül az iOS-es és az androidos változat, de persze az oldal már most is elérhető mobil eszközről is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!