szerző:
hvg.hu

A felhőszolgáltatók versenybe szálltak, hogy ki ad nagyobb és persze ingyenes tárhelyet. Jó ez a küzdelem, hiszen mi, felhasználók csakis profitálhatunk belőle.

Egyelőre csak az igényünket tudjuk jelezni (e-mail címünk megadásával) a Cloudup nevű felhőszolgáltatóhoz, amely valóban óriási, 200 gigabájtos ingyen tárhelyet ígér, és – a válasz e-mailjében – azt is, hogy hamarosan mi is csatlakozhatunk a közösségéhez.

A türelem pedig – úgy tűnik – megéri, hiszen az oldal ígérete szerint akár 1000 különféle (max. 200 MB-os) állományt is őrizhetünk és megoszthatunk egyetlen hozzáféréssel, egészen a már említett 200 GB eléréséig. Mindegy milyen állományról van szó, azaz dokumentumokat, képeket, zenéket, sőt videókat is feltölthetünk.

Egyszerű fogd és dobd módszerrel vihetjük (majd) fel az állományokat a Cloudupra, és ami a legjobb az egészben, már a videók feltöltése alatt lehetőség van arra, hogy ugyanazt a videót nézze az, akinek szánjuk.

A feltöltött állományok védettek, s az tudja megnézni őket, akinek elküldjük a hozzájuk tartozó URL-t. A feltöltött fájlok bárhonnan, bármilyen eszközről elérhetők.

A fejlesztők ígérete szerint már készül az iOS-es és az androidos változat, de persze az oldal már most is elérhető mobil eszközről is.