szerző:
hvg.hu

Elismerést kapott az idei Moonbeam Awards-on a magyar Webstar Csoport által készített interaktív mesekönyv.

A Történetek a gyerekszobából című meseapp a továbbfejlesztett gyerekkönyveknek járó kategóriában kapott ezüstérmet. Az L. Molnár Edit által írt, Steiner Lídia illusztrációival készült mesekönyvben minden oldalon van valamilyen interakció. Felolvasó funkció nincs a műben, a fejlesztők szerint azért, mert fontos, hogy a szülő és a gyerek együtt olvassa és játsszon a könyvvel.

A szerző saját bevallása szerint történetei "fontos eleme a humor. Egy mesének szerintem nem csak a fejlesztés, az oktatás a feladata, hanem mindenek előtt a szórakoztatás. A szereplőim attól válnak viccessé – és ezáltal szerethetővé – , hogy nem hibátlanok".

A mesekönyv most megjelent második része magyarul 3,99 euróba, angolul 4,99 dollárba kerül, az első rész pedig szintén elérhető magyarul és angolul is, az új rész megjelenése alkalmából ezen a héten ingyenesen.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!