szerző:
hvg.hu

Kézzel készített, konnektorra akasztható telefontartót, valamint egy érdekes alkalmazást is kifejlesztett egy, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulóiból álló diákvállalkozás.

A Bloom egy magyar diákcég, amely a telefon töltésének problémájával foglalkozik. Az AKG-be jéró diákok eddigi munkának eredménye egy konnektorra akasztható telefontartó, valamint egy mobiltöltéshez kapcsolódó, különleges üzenetküldő alkalmazás.

A pár száz forintért megvásárolható telefontartókat samponos és tusfürdős flakonok újrahasznosításával készítik. A megoldás lényege, hogy amikor a konnektorba tesszük a töltőt, azt először át kell dugni a lyukon, így magára a töltőre lehet akasztani a tartót.

A bármilyen fali konnektornál kényelmes töltést lehetővé tévő kiegészítő mellett a diákok egy ingyenes alkalmazást is fejlesztettek – ez mindenféle eszköz nélkül, bármilyen androidos mobillal vagy iPhone-nal használható. A Bloommal az (appot szintén használó) ismerőseinknek üzenhetünk rajzban, az üzeneteink azonban csak úgy válnak teljessé, ha ismerősünk töltőre teszi mobilját. Üzeneteinket tíz képkockában rajzolhatjuk meg, a címzett pedig 10%-os töltési szintenként látja majd fejlődni/változni a rajzokat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!