szerző:
hvg.hu

Kézzel készített, konnektorra akasztható telefontartót, valamint egy érdekes alkalmazást is kifejlesztett egy, az Alternatív Közgazdasági Gimnázium tanulóiból álló diákvállalkozás.

A Bloom egy magyar diákcég, amely a telefon töltésének problémájával foglalkozik. Az AKG-be jéró diákok eddigi munkának eredménye egy konnektorra akasztható telefontartó, valamint egy mobiltöltéshez kapcsolódó, különleges üzenetküldő alkalmazás.

A pár száz forintért megvásárolható telefontartókat samponos és tusfürdős flakonok újrahasznosításával készítik. A megoldás lényege, hogy amikor a konnektorba tesszük a töltőt, azt először át kell dugni a lyukon, így magára a töltőre lehet akasztani a tartót.

A bármilyen fali konnektornál kényelmes töltést lehetővé tévő kiegészítő mellett a diákok egy ingyenes alkalmazást is fejlesztettek – ez mindenféle eszköz nélkül, bármilyen androidos mobillal vagy iPhone-nal használható. A Bloommal az (appot szintén használó) ismerőseinknek üzenhetünk rajzban, az üzeneteink azonban csak úgy válnak teljessé, ha ismerősünk töltőre teszi mobilját. Üzeneteinket tíz képkockában rajzolhatjuk meg, a címzett pedig 10%-os töltési szintenként látja majd fejlődni/változni a rajzokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!