szerző:
hvg.hu

Nem biztos, hogy a matektanárok kedvelni fogják az alábbi oldalt, a diákoknak azonban igazán remek segítséget jelenthet.

Mindegy, hogy első- vagy másodfokú egyenletekről, egyenlőtlenségekről, függvényábrázolásról van szó, a MathPapa nevű weboldal pillanatok alatt megoldja helyettünk a példákat.

De nem csupán a végeredményt mutatja meg, hanem lépésről lépésre elmagyarázza (angolul), hogy mit és miért csinált, és miként jött ki az eredmény. Ez viszont pedagógiailag is helyeselhető, hiszen ha valóban megértjük a lépéseket, később már menni fog a hasonló típusú feladatok megoldása.

©

Az oldalra fellépve érdemes megnézni, hogy milyen karaktereket használhatunk például a hatványozás jelöléséhez, hogy később ebből ne legyen probléma. A MathPapa használatához nincs szükség regisztrációra.

Létezik egy hasonló app iPhone-ra, illetve windowsos telefonokra, erről ebben a cikkünkben olvashatnak.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a hvg.hu Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!