szerző:
hvg.hu

Nem gondoltuk, hogy egy hatoldalú dobókocka ilyen jól is tud kinézni. Szerencsére tévedtünk.

Nem mondhatnánk, hogy dobókockák terén túl nagy lenne a változatosság. A szerepjátékokhoz használt (a megszokottnál sokkal több oldalú) kiegészítő esetében persze más a helyzet, de a hagyományos, hatoldalú változatnál nincs túl nagy mozgástere a gyártóknak. Játszhatnak a színnel, és legfeljebb a mérettel, de valószínűleg nem tévedünk nagyot, ha azt mondjuk, a legtöbben a fehér alapon fekete pöttyössel találkoztak.

©

A Men Mendis nevű csapat sem lehetett túl elégedett a felhozatallal, éppen ezért fogták magukat, és kifejlesztették annak modern változatát. A Luma Dice különlegessége, hogy alumíniumból készült, a belsejébe pedig LED-égőket helyeztek el. Az egyes ciánkék, a kettes lila, a hármas sárga, a négyes piros, az ötös zöld, a hatos pedig kék színnel világít, így a társasjáték a kockának köszönhetően egy plusz élvezeti faktort is kap.

A kocka érzékeli ha felemelik, a fények ekkor automatikusan bekapcsolnak. A működtetéséhez két gombelem szükséges, amit a fejlesztők ígérete szerint könnyedén ki lehet cserélni. Ha 20 másodpercig senki nem ér hozzá, a LED-ek automatikusan kikapcsolnak.

A Luma Dice-ra eredetileg 15 ezer ausztrál dollárt (kb. 3,1 millió forint) szerettek volna összegyűjteni, de már sokszorosa, közel 185 ezer AUD-t (kb. 39 millió forint) dobtak össze a felhasználók. A kockát jelenleg 29 ausztrál dollárért (kb. 6000 forint) lehet beszerezni a Kickstarteren, a szállítást májusára ígérik.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!