szerző:
hvg.hu

Több mint 180 ezer archív fotót, kéziratot, térképet és képeslapot tett könnyen elérhetővé és ingyen letölthetővé a New York-i közkönyvtár.

A digitalizálásnak köszönhetően manapság már rengeteg régi fotót el lehet érni az interneten, nemrég például a holdra szállásról töltöttek fel 8400 képet. Most ennél sokkal több lett a világhálón nem csak elérhető, de gyorsan, ingyen és remek minőségben elérhető. A New York-i közkönyvtár több mint 180 ezer archív fotót, kéziratot, térképet és képeslapot töltött fel erre az oldalra.

©

A honlapon egyből kereshet kulcsszóra, de az ezután megjelenő találati lista mellett már helyszín, kategória vagy stílus alapján is nézelődhet a különleges képcsarnokban. Érdekes gyűjtemény például a New York 1911-es utcaképeit bemutató sorozat, de a 19. század végéről egy sztereoszkópos felvétel is megszerezhető a Fehér Házról.

Ha valamelyik képre kattint, megjelenik nagyban, alatta pedig a “Donwload Options” feliratnál látható, hogy egyetlen kattintással milyen méretekben tölthető le.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.


HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!