szerző:
hvg.hu

Zongorázni nem lehet akárhol, legalábbis ha a hangszeren akar valaki zenélni. Ha viszont a digitális változat is megteszi, akkor érdemes erre az oldalra látogatni.

Nem hogy zongorát, de még szintetizátort is nehézkes mindenhová magunkkal vinni, így felmerül a kérdés: mi tévők legyünk, ha kedvtelésből zenélnénk egy kicsit, de nincs nálunk hangszer? Ilyenkor jön jól a Pianu oldal, ahol a “Play a song” feliratra kattintva máris kiválaszthatunk akár kategória, akár zeneszám alapján egy klasszikus dallamot, például a Star Wars betétdalát.

©

Klaviatúrával, egérrel, okostelefon vagy tablet esetén érintéssel, illetve a számítógéphez csatlakoztatott szintetizátorral is lehet zongorázni a böngészőben. Billentyűzet választása esetén annak ikonját meg kell nyomni, miután a “Play” gombra kattintottunk, így karakterek és számok jelzik majd, hogy mit kell leütnünk a szólamokhoz.

A színes vonalak helye és hosszúsága a kotta, hiszen így tudjuk, hogy melyik billentyűt kell leütni, a vonalaiból azt is, hogy hányszor, a hosszúságából pedig azt, hogy meddig tartsuk lenyomva. Gyorsan rá lehet érezni, zenei képzettségtől függetlenül bárkinek jó szórakozás lehet.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.