szerző:
hvg.hu

A Facebook fejlesztői egy sakkjátékot rejtettek el az üzenetküldőben. Mutatjuk, hogy mit kell tenni az üzenetküldések közt folytatható jó kis sakkpartihoz.

Akik szeretnek sakkozni, örülhetnek ennek a lehetőségnek: bárhol és bármikor sakkozhatunk facebookos ismerőseinkkel, csak egy elrejtett játékot kell megjeleníteni a chaten vagy mobil/tablet esetén a Messenger alkalmazásban. Hogyan?

Ezt az üzenetet kell elküldeni facebookos ismerősünknek: @fbchess play

És már kezdődhet is a játék, a meghívott van fehérrel, a kezdeményező pedig a fekete bábukkal. Azért pár betűt meg kell jegyezni hozzá.

©

A megjelenített sakktábla ugyanis ilyenkor csak egy kép, azon nem lehet mozgatni a bábukat. A lépésekhez a már említett "@fbchess" kódot kell beütni, majd szóköz, aztán a figura kódja nagy betűvel, aztán kisbetűvel és számmal a lépés helye. Ha tehát például a gyaloggal akarunk a b4-re lépni, akkor ezt kell beírni: @fbchess Pb4

Íme a figurák betűi, amelyek az angol megfelelőjük kezdőbetűje (a huszár esetén a második betűje):
P = gyalog
R = bástya
N = huszár
B = futó
Q = vezér/királynő
K = király

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook rejtett funkcióiról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!