szerző:
hvg.hu

Minden idők legnagyobb közösségi oldalának jelenleg 1,59 milliárd aktív felhasználója van, de persze nem elégszenek meg ennyivel.

Mark Zuckerberg azt szeretné, hogy másfél évtizeden belül, 2030-ra 5 milliárd felhasználója legyen a Facebooknak – írja a közösségi oldal vezetőjének szavaira hivatkozva a USA Today.

Ez nem csak a jelenleg 1,59 milliárdos bázishoz képest számítana jelentős előrelépésnek, hanem bolygónk lakosságát figyelembe véve is. Az ENSZ szakértőinek számítása szerint 2030-ban 8,5 milliárd ember élhet a földön, így az 5 milliárd facebookozó azt jelentené, hogy 10-ből 6 ember használná a szolgáltatást.

Bármennyi Facebook-felhasználó is lesz másfél évtized múlva, abban biztosak lehetünk, hogy 2030-ban nagyon mást jelent majd a facebookozás. Az egyik lehetséges, és igen valószínű forgatókönyvről itt olvashat.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!