szerző:
hvg.hu

Feltehetően senki sincs olyan balga, hogy kipróbálja, igaz-e, amitől napok óta hangos a tech-sajtó: egyetlen kis beállítással padlóra küldhető az iPhone. Ha viszont megtörtént a baj, akkor állítólag van rá gyógyír.

Talán megbocsátják olvasóink, hogy ezúttal csak közvetítő szerepre vállalkozunk, és nem próbáltuk ki azt a trükköt, amit az ars technica osztott meg olvasóival, ehhez ugyanis előbb padlóra kellett volna küldenünk féltett iPhone-unkat. És ehhez nem kellett volna sok, egyetlen hibás beállítás tetszhalott állapotba küldi a készüléket – a részletekről itt olvashatnak.

Csak bízni tudunk abban, hogy senki sem próbálta ki, azonban az még előfordulhat, hogy valaki merő viccből megteszi ezt másvalaki telefonjával.

©

Szerencsére még ilyenkor sincs veszve minden, legalábbis ezt állítja az ars technica. A telefon rendbetételéhez nem kell mást tenni, mint teljesen lemeríteni az akkumulátort, és ha ezek után újraindítjuk az eszközt, minden rendben lesz.

Szóval, ha valakit érintett volna az említett dátumos hiba, ezt a trükköt még kipróbálhatja, mielőtt szervizbe viszi a készülékét.