szerző:
hvg.hu

Az AV-TEST Institute elkészítette toplistáját, amelyben különböző szempontok alapján választotta ki a legjobb antivírus-megoldásokat.

Az AV-TEST Institute különféle teszteknek vetette alá a tavalyi évben az antivírus-megoldásokat, különböző szempontok szerint vizsgálta ezeket, és több kategóriában értékelte a szoftvereket.

A legjobb védelem kategóriáját két alkategóriára osztották, a fogyasztói és a vállalati felhasználókéra. Mindkét helyen a Symantec remekelt, az előbbiben a Norton Securityt, míg a vállalati szférában az Endpoint Protectiont tartották a legjobbnak.

A legjobb teljesítményért járó díjat az a szoftver kaphatja, amelyik a legkevésbé befolyásolja a PC sebességét. A fogyasztói kategóriában ketten is remekül szerepeltek: a Bitdefender Internet Security és a Kaspersky Internet Security, a vállalati díjat a Bitdefender Endpoint Securityje érdemelte ki.

©

A legjobban használható termék díj az egyszerű kezelhetőségre és a felhasználóbarát jellemzőkre fókuszál. A fogyasztói kategóriában az Avira Antivirus Próé és a Kaspersky Internet Security programé lett az elismerés, a vállalati szektorban pedig az Intel Security részévé vált McAfee Endpoint Security lett kategóriája legjobbja.

A leghatékonyabb javítást kínáló programok kategóriájában két szempont szerint döntöttek. A legjobb javítócsomag elismerés az Avira Antivirus Prónak járt, míg a legjobb tisztítóeszközt a Kaspersky Virus Removal Tool kínálja.

A legjobb androidos antivírus kategóriában (mert hogy már ilyen is van) a legjobb általános teljesítményt jutalmazták (Bitdefender Mobile Security), valamint a legjobb app-védelmi jellemzőket (Sophos Mobile Security).

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.