szerző:
hvg.hu

Otthona vagy üzlete biztonsága érdekében jobb, ha nem ajándékozza vagy adja el megunt okostelefonját vagy táblagépét, ezzel az ingyenes alkalmazással ugyanis otthonát bármikor, bárhonnan figyelheti.

Egy biztonsági kamera beszerzése és üzemelése luxusnak számított eddig, de az Androidra, iPhone-ra és iPadre letölthető Manything alkalmazással ingyenes lett. Csak annyira van szükség, hogy megunt okostelefonját vagy táblagépét ne ajándékozza vagy adja el, hanem rögzítse valahol, töltse le a megunt és a jelenlegi mobilra/tabletre is az appot.

Belépés után e-mail-címmel vagy facebookos fiókkal regisztrálni kell, a "Camera" feliratra kattintani, majd a jól ismert, piros felvétel gombbal munkába is állítható a biztonsági kamerává alakult mobil/tablet. A jelenlegi mobilra és/vagy tabletre is letöltve az appot, majd ott a "Viewer" lehetőséget választva máris élőben láthatja a biztonsági kamera képét.

©

Nem csak ennyit tud az app, fel is van okosítva egy mozgásérzékelővel. Ha mozgás van a megfigyelt területen, arról azonnal értesítést kap, arra kattintva pedig meg is nézheti mi történik. Sőt, ezen az oldalon böngészőben is lehetőség van erre. Érintéssel pedig kijelölhet olyan részeket, amelyeket nem akar megfigyelni.

Ennyit tud ingyen a Manything, de némi pénzt áldozva rá – itt vannak az árak – arra is van lehetőség, hogy a felhőben tárolja a biztonsági kamera felvételeit. Akár 5 mobilt/tabletet is be lehet vetni erre. Előfizetés esetén a mozgásérzékelőnek köszönhetően a profiljára kattintva rögtön azokat a megvágott felvételeket indíthatja el, amelyek a megfigyelt területen észlelt mozgásokat rögzítették.

Az androidosoknak jelezzük: mivel ezen az operációs rendszeren béta üzemmódban van a szolgáltatás, előfordulhat, hogy egyes mobilokon vagy tableteken nem működik (megfelelően). Mi egy Samsung Galaxy Tab S 8.4-en teszteltük, azzal tökéletesen működött, a Samsung Galaxy S4 Mini mobilokon pedig biztosan jó, ugyanis első körben arra a típusra optimalizálták az alkalmazást.

Ha ez érdekes volt, hasonlókért lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!