szerző:
Papós Tamás

Az év eddigi legaranyosabb története: egy 7 éves angliai kislány kerek perec kijelentette, hogy a Google-nél akar dolgozni, ha nagy lesz. Ezt levélben meg is írta a Google vezérének, és jött a váratlan fordulat: választ kapott, nem is akármilyet.

Chloe Bridgewater egy Angliában élő 7 éves kislány, de átlagosnak semmiképp sem mondhatnánk. Máris két komoly álma van: olimpikon úszó szeretne lenni és a Google alkalmazottja. És már ebben a korban tesz is az elérésükért. Amellett, hogy kitűnő tanuló, meg is írta álmait a Google vezére, Sundar Pichai számára – számol be a Business Insider.

A "Google-főnöknek" címzett levelet el is küldte, amiben konkrétan leírta, hogy ő bizony el tudja magát képzelni, ahogy a keresőóriás irodájában babzsákon ülve dolgozik.

©

Az imádni való levélre vélhetően még a szülők sem vártak választ, mégis érkezett. Személyesen a Google-vezér írt vissza Chloénak, akit biztatott: tanuljon és dolgozzon keményen, hogy elérje álmait. Az olimpiai tervet is támogatta.

A levélben Sundar Pichai kifejti: reméli, hogy a robotokat is kedvelő Chloe technológiai érdeklődése megmarad és ebben az irányban tanul majd tovább, ugyanis várni fogják a pályázatát a Google állásaira.

©

Ajánlólevélnek jó lesz a jövőben, ahogy motivációnak is. Hajrá, Chloe!

A Google-ről álmodó kislány, és büszke apukája.
©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!