szerző:
hvg.hu

Technikai hiba lépett fel az OTP rendszerében, amely azonban nem csak a bank ügyfeleit érinti, hanem sok webshopra, illetve internetes vásárlási tranzakcióra kihat. [Frissítés: hétfő késő délutánra elhárították a hibát.]

Technikai okok miatt az internetbank és az OTP Bank WebShop szolgáltatása jelenleg csak részlegesen, vagy nem érhető el – közölte az OTP. Ez utóbbi azt jelenti, hogy az OTP rendszerét használó webáruházaknál is gond van.

Az OTP ügyfelein kívül másokat is érintő online fizetési problémát jelzi a MÁV-Start tájékoztatása is, amely alapján a banki rendszerhiba miatt a bankkártyás fizetés, és a bankkártyával vásárolt menetjegyek visszaváltása ideiglenesen nem lehetséges.

Azokon az online vásárlási felületeken, ahol van mód az áru átvételekor történő (személyes vagy bankkártyás) fizetésre, ott jelenleg érdemes ezt a lehetőséget választani. Illetve működhet még a banki (előre)utalásos fizetés is, de persze csak azoknál, akik nem OTP-ügyfelek, ők ugyanis a netbankba sem nagyon tudnak most belépni.

Az OTP tájékoztatása szerint jelenleg is nagy erőkkel dolgoznak a probléma elhárításán.

[Frissítés: hétfő késő délutánra elhárították a hibát.]

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!