szerző:
hvg.hu

Az alábbi Chrome-bővítmény megoldja, hogy közvetlenül a levelezőrendszerünkben lássuk a naptárunkat. És ez bizony sokszor jöhet jól.

Gyakran fordul elő a levelezések során, hogy hirtelen fel kellene jegyeznünk egy dátumot. Ilyenkor át kell ugranunk a Google Calendarra (feltételezve, hogy azt használjuk), hacsak nem integrálódott Gmail-rendszerünkbe. Erre a Meetingbird nevű Chrome-bővítmény kínál lehetőséget, amelyet innen tölthetünk le.

A bővítmény települése után azonnal integrálódik is a Gmailbe. Újraindul levelezőrendszerünk, de a jobb oldalán már egy sávban látjuk a naptárat, pontosabban elég még be kell jelentkeznünk a Meetingbirdbe. Ezután már tényleg megjelenik a naptár, benne valamennyi korábbi és későbbre felvitt esemény. A sáv tetején látunk két opciót, a bal oldalival változtathatunk az időzónán (különböző országoknál dolgozóknál hasznos lehetőség), míg a jobb oldalival tetszés szerinti dátumot adhatunk meg.

©

Éppen olyan egyszerűen vehetünk fel eseményeket, mint korábban, sőt még egyszerűbben is, hiszen azonnal átmásolhatjuk a Gmailben érkezett dátumokat. Egyetlen kis bökkenője azért van a bővítménynek, valójában ugyanis kedvteremtésről van szó. Az ingyenes verzió csak havi öt időpont rögzítését engedi meg innen. Viszont a már meglévő és a Calendar valódi helyén rögzített eseményeket korlátlanul láthatjuk.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!