szerző:
hvg.hu

A világsikert arató Pokémon Go fejlesztője úgy döntött, jövőre újra kiad egy kiterjesztett valóságon alapuló mobiljátékot, ezúttal Harry Potter főszereplésével.

Rendszeresen írunk a kiterjesztett valóság érdekesebbnél érdekesebb felhasználási módjairól, a világ nagy része viszont leginkább a Pokémon Go kapcsán emlékszik a technológia vívmányaira. A mobiljáték ugyanis tavaly óriási sikert aratott, amely mögött egyébként a Niantic Labs áll. Egy éve kíváncsi a technológiai világ, hogy a fejlesztőcsapat mivel rukkol ki legközelebb, és most itt a válasz: a cég jövőre ismét egy kiterjesztett valóságon alapuló játékot ad ki, amely ezúttal a Harry Potter-filmek és -könyvek világát idézik meg.

A Harry Potter: Wizards Unite névre keresztelt játékról nincs sok más információ, de annyit tudni, hogy a Pokémon Góhoz hasonlóan itt is az lesz a cél, hogy az utcákat járva felszedjünk dolgokat – ez esetben valószínűleg különböző varászlói képességeket és varázsigéket –, felfedezzük környezetünket – ezzel együtt rengetege sétáljunk, ami miatt különösen szerették a Pokémon Gót –, illetve megvédjük az elfoglalt helyeinket. Az egész világ Roxforttá válik.

Vélhetően még gyorsabban tud majd terjedni, mint a Pokémon Go, hiszen a fejlesztők rengeteg információt össze tudtak gyűjteni arról, hogy melyek a legnépszerűbb helyek a kiterjesztett valóságon alapuló játékok űzéséhez, és azt is tudják, hol érdemes központokat kialakítani, ahol versenyezhetnek egymással a játékosok – pardon, varázslók.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!