szerző:
hvg.hu

Az elmúlt hónapokban Dél-Korea inkább tiltotta volna a kriptovalutával való kereskedést, most azonban úgy tűnik, mégsem teszik meg. Az egyik leghangosabb Bitcoin-tiltó ország visszalépése komoly lendületet adhat a virtuális pénznek.

Az elmúlt hónapokban komoly zavart okozott a kriptovalutával kereskedők körében, hogy Dél-Korea tavaly szeptemberben belengette: megtiltja az országban a BitCoinnal való kereskedést. Az ország 2017 végén a harmadik legnagyobb piacot jelentette a kereskedés számára, így az elhatározás más kereskedésekben is éreztette hatását.

A Bloomberg beszámolója szerint azonban most változás állt be a helyzetben, és ez ismét a Bitcoinnal kereskedőknek kedvez. A döntéshozók ugyanis bejelentették, a "normál" kereskedelmet továbbra is támogatni fogják. Mindez komoly – és nem várt fordulat –, az év elején ugyanis még arról beszéltek, tiltják a kriptovalutákkal való kereskedelmet. Mivel a dél-koreai kereskedésben sok kirptovaluta drágább volt, mint a világ más részén, a szakemberek attól tartottak, az egész csak egy lufi. Arról nem is beszélve, hogy a hatóságok attól tartottak, az egész kereskedées végül adócsaláshoz vezet majd.

A döntés ellenére a félelem továbbra is áll, Choe Heungsik, Dél-Korea pénzügyi felügyeletének vezetője ugyanis arról beszélt, megpróbálják normalizálni a kriptovalutákkal való kereskedelmet. A hírre erősödött a BitCoin árfolyama, a szakemberek pedig úgy vélik, az elmúlt hónapok árfolyamcsökkenése után a hasonló döntésekkel ismét emelkedés várható a piacon.

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!