szerző:
hvg.hu

A Messenger Lite-ban a "rendes" Messenger egyre több funkciója elérhető – miközben jóval kevesebb helyet vesz el a mobilunkon és kevésbé terheli le a telefonunkat, mint a hagyományos app. Könnyen lehet, hogy mostantól ez a tökéletes androidos csevegőprogram.

A Facebook még 2016 októberében jelentette be, hogy az áramvonalasított Facebook Lite mintájára elkészítette a Messenger Lite-ot is. Az elnevezés az eredeti üzenetküldő alkalmazás olyan változatát takarja, ami kifejezetten a régebbi készülékeket használó androidos felhasználóknak kedvez. Az app nemcsak a tárhelyet kíméli (alig 10 MB az egész pakk), de az akkumulátor által biztosított erőforrással is óvatosan bánik. Ezek után nem csoda, hogy 2017 végére az alkalmazásnak 150 országban 100 millió felhasználója lett, így a Facebook most úgy döntött, újabb funkciót ad a Messenger Lite-hoz.

Az appal eddig a hangalapú hívás mellett "csak" szöveges üzeneteket, képeket, hivatkozásokat és matricákat küldhettünk, mostantól azonban már videótelefonálni is tudunk vele.

Persze a fejlesztés mellett nemcsak a Lite-felhasználók száma szólt, a Facebook saját adatai szerint ugyanis 2017-ben mintegy 17 milliárd videohívást indítottak az emberek a Messengerrel, kétszer annyit, mint 2016-ban. Ennek apropóján pedig ideje volt egy ilyen funkciót bevezetni a Lite-nál is.

De ami talán még ennél is fontosabb: az androidosok számára ezzel minden bizonnyal az egyik (ha nem a) legjobb csevegőprogrammá lépett elő a Facebook könnyített üzenetküldője. Amellett ugyanis, hogy kevés helyet foglal és az akkumulátort is kíméli, a Facebook minden "sallangtól" megtisztította az appot, így gyakorlatilag csak a tényleg fontos funkciókat érjük el benne.

Az új funkció eléréséhez a Messenger Lite legújabb verziója szükséges, így érdemes frissíteni az appot.

Ha máskor is tudni szeretne a Facebook újításairól, lájkolja a HVG Tech rovatának Facebook-oldalát.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!