szerző:
hvg.hu

Kósa Lajos szerint nincs más út, mint lemondani az olimpiai pályázatot. "Ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe" – idézte csütörtök délután a Fidesz frakcióvezetőjét az MTI.

És ezen a ponton megjelenik előttünk a magyar történelem megannyi nagy pillanata Kósa Lajos és a Fidesz változatában:

  • ahogy Zrínyi átadja Szigetvár kapujának a kulcsát a töröknek, csak ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe,
  • ahogy Petőfi Sándor a Nemzeti Múzeum lépcsőjén azt mondja a tömegnek, menjenek haza, de ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe,
  • ahogy 1956. október 22-én a műszaki egyetem diákjai megírják egypontos követelésüket: ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe,
  • ahogy Orbán Viktor azt mondja Nagy Imre újratemetésén az oroszok kivonulását kívánóknak: ne menjünk bele egy reménytelen küzdelembe.

Kósa Lajost a történelem épp így őrzi majd emlékezetében.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!