Hont András
Hont András

Néhány keresetlen szó Komócsin Zoltán méltó utódaihoz.

Nagyjából egy hete jelentette be a kései KISZ-titkárok és ifjú trafiktulajdonosok szervezete, a Fidelitas, hogy „országos, figyelemfelhívó plakátkampányt” indít, azaz a hatalom mögül kikandikálva igyekszik ellenzéki politikusokat lejáratni. Büszkén még azt is hozzátette, hogy erre magától, a gazditól kapott pénzt, gondolom, két csaholás között, és ha ügyik lesznek, akkor még a fülük tövét is megvakarja majd a Fidesz országos elnöksége. Elámulok, hogy mi minden aljamunkára kapható ember, pláne fiatalember, aki nagy nyilvánosság előtt vállalja, hogy sem önérzete, sem önálló akarata, sem saját véleménye nincs, csak csúszómászó kiszolgálója nagyobb kaliberű tolvajoknak. Az meg egyenesen bámulatos, hogy éppen az a Fidelitas igyekszik Simicska Lajossal kompromittálni a Jobbikot, mely szervezet Simicska nélkül (pártközeli publicisták szíves közlése szerint) már 2006-ban a gazdatesttel együtt kimúlt volna. De mindegy, ez legyen a pártok dolga, az MSZP és a Jobbik is meg tudja magát védeni, ha akarja, nem az a legnagyobb gond velük, hogy a Fideltas támadja őket.

Azonban a parazitakommandó nem állt meg óriásplakát-helyek tövében és parlamenti pártirodáknál, tagjai odatekergőztek szerkesztőségek elé is, hogy kimatricázzák a szerintük „csicska párt” médiáját. Ahogy írják: „a Simicska-médiabirodalomhoz tartozó Index, Hír Tv és egyéb médiumok székházainál tájékoztató matricákat helyeztünk ki. A matricákon Simicska Lajos arca és az »Ez is az enyém!« felirat látható”. Elintézhetnénk az egészet annyival, hogy merő pazarlás az egész, amit stréber hülyegyerekek kiraktak, azt felnőtt emberek majd leszedik, csak a ragacs marad, ehhez viszont nem kellett volna matrica. Például összeenyvezni a szerkesztőségeket lehetett volna úgyis, ha a fidelitasosok puszta tenyerükkel végigsimítják az ajtófélfát.

Ám a wellness-disznóvágásokon edződött nyaloncok nem rongálni akartak, hanem hitelteleníteni. Csináltak is róla videót, amelyen egy mocsok, miközben fölhelyezi a ragaszt, odadugja a fejét, hogy nini, én tényleg ekkora mocsok vagyok. Nem, nem azért jegyzem meg ezt, mert az egykori kitartott beleharap az őt már nem etető kézbe, és ráadásul egyből hótisztának mutatja magát, holott az egyik leggusztustalanabb kifizetőhelye egy szimplán lopásra épülő rendszernek. Ismétlem, nem akarok igazságot szolgáltatni a Fidesz–Simicska-viszályban sem – mert, hogy ennek a Fidelitashoz semmi köze, csak elvégzi a koszos melót a rablóurak helyett. Csakhogy ennek során tagjai odadugják irritáló képüket, ahol semmi keresnivalójuk. Még a Hír Tévében és a Magyar Nemzetben sem, amely orgánumok korábban maguk is élén jártak a lejáratásban, ám azóta rengetegen dolgoznak ott olyanok, akik nem voltak részesei az előző érának, mások magukkal viaskodnak, megint mások változatlanul úgy gondolják, hogy meggyőződésből adták szaktudásukat (a Fidelitas kedvéért lefordítom: egy ember ért valamihez) olyan politikához, amellyel már nem tudnak azonosulni  – de Simicska pénzének ebben nincs szerepe, ugyanis mindenki átmehetett volna a Magyar Időkhöz vagy az Echo tévéhez. No, de az Index környékéről végleg húzzon el a Fidelitas.

Az Indexben autonóm lények készítettek és készítenek színvonalas újságot. Azzal tartják el magukat, családjukat, hogy munkát végeznek, gondolkodnak, szóval csupa olyasmit művelnek, amellyel átlagfidelitasos még soha nem találkozott. Többüknek lelkiismereti problémát okoz a tulajdonosváltás (ezt azt hiszem, most föladom, egy élet kevés lenne rá, hogy egy fidelitasosnak elmagyarázzam, mi az, hogy „lelkiismereti probléma”). Pedig bármit is ragaszt rájuk a csicskahad, a lapjuk lehet, de ők soha nem lesznek oligarcha tulajdona. Az Index a versenytársunk, de nincs olyan konkurenciaharc, amelyben ne azt kívánnám nekik, hogy még sokáig tudjanak eredményesen dolgozni, sikeres lapot csinálni. Ugyanitt azért a Fidelitasnak is üzennék valamit, ezt, ni:

 

©

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!