Tóta W. Árpád
Tóta W. Árpád

Hogy is volt II. János Pálnál, szabad a pápára rosszat mondani?

"Tizenegy éve halt meg II. János Pál, és volt szerencsém megírni a nekrológját az Indexen. Nem volt abban egy rossz szó se a pápára, legfeljebb az egyházra. El nem pityeregtem magam, az igaz, de hát tényleg nem rázott meg jobban, mint bármely elnök vagy pártfőtitkár halála."

(...)

"A felháborodás alapvetően annak szólt, hogy a pápa egy csomó embernek a szentatyja, tehát nekik ez úgy esik, mintha az anyjukat szidnám. Ez a megkövetelt tisztelet később is visszatért, amikor kezdtek kidőlni a szekrényből a pedofilügyek tízezrei. Ugyanis ennek a szent embernek az életműve lényegében ezek eltussolása volt. De ezt szóvá tenni, az egyszerűen bunkóság, mert ő a pápa, és kész."

(...)

"Sokat nevetek ezen mostanában. Ugyanazok, akik véremet vették volna akkor, ma agyalágyultnak, gazembernek, szabadkőműves, kommunista, mi több, liberális ügynöknek írják le a pápát, és pont annyira utálják, mint az Iszlám Állam."

(...)

"[Jézus] tanításait egy konkrét közel-keleti bevándorló, Pál apostol hozta Európába. Bezzeg ha lett volna elég sűrű szögesdrótunk, ugye. Akkor Szent Pál nem tolakodik be a kultúránkba, és most simán feláldozhatnánk minden idegent Odinnak. Elsőként ezt az okoskodó argentin tökfejet!"

 

A teljes cikk a nyomtatott HVG-ben olvasható.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!