szerző:
-W-
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

De kis sértődősek vagyunk! És ha Brüsszel is felhúzza az orrát?

Valahogy elkerülték a figyelmemet az Amszterdamot beborító plakátok, melyek szerint Állítsuk meg Budapestet, illetve Magyarok, ne lopjatok. De az is lehet, hogy a hollandok még nálunk is rafkósabbak, és nemcsak világbajnokságok idejére tüntetik el az uszítást, hanem figyelnek minden magyart, és direkt odaállnak a poszterek elé, amíg honfitársaink arra járnak.

Csak egy szelíd interjút láttam, triviális tényekkel. Olyanokkal, amiket a legsötétebb fideszes szennyvízköpködő előtt sem érdemes tagadni: igen, ellenségképekkel operál a magyar kormány, továbbá itt ezek két kézzel lopnak, de csak azért, mert nem születtek lábasfejűnek, hogy nyolc vagy tíz csáppal gyömöszölhessék a seggükbe a közvagyont. Ja és persze lopják az EU pénzét is. Miért is ne lopnák, nincs annak szaga.

Ebben legfeljebb annyi az újság, hogy nemcsak a magyar ellenzék és sajtó veszi ezt észre, hanem tisztán látszik kintről is. Igen, a budapesti követségek becsülettel lejelentik otthon Mészáros Lőrincet, a sorosozást, Orbán Ráhelt és mind a többit. Nem azért, mert ellenzékiek lennének, hanem mint tényanyagot.

Viszont ha ez a finom füstölgés olyan válaszra érdemes, hogy most aztán irgumburgum, megszakítjuk adásunkat, hazahívjuk a nagykövetet, és csörtetjük a kardot – akkor milyen válasz lenne indokolt Brüsszel részéről?

Brüsszelről ugyanis nem nagyköveti magánbeszélgetésből, hanem a magyar állam teljes erővel tolt kampányaiból tudhatjuk, hogy egy: meg kell állítani; kettő: nemhogy hasonlít bármilyen módszere a terroristákéhoz, hanem egyenesen terroristákat telepít be, hogy elpusztítsa Európát; három: köztudomásúan korrupt elit igazgatja, természetesen Soros kedve szerint. Szóval ha a holland nagykövet illetlenséget követett el, és nemkívánatos személy, akkor e mérce szerint Orbán Viktor kokain hatása alatt, kabrióból szarik az ebédlőasztalra, és legalább a Holdra kellene száműzni.

Az Európai Unió azonban nem ilyen érzékeny. Nincs ugyanis olyan nyája neki, amelyiket uszítással kellene etetni: nem nyer azzal szavazatokat, ha látványosan megsértődik.

De ez nem jelenti azt, hogy nem veszíthet sokat, ha mindent elvisel. Hogy mit nem szabad szó nélkül hagyni – na épp erről beszélt a holland nagykövet.

Csatlakozzon a HVG Pártoló Tagsághoz!

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!