szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Martin Schulz, az európai szociáldemokraták európai bizottsági elnökjelöltje szerint az Európai Néppárt csak Orbán és Brlusconi pártjaira adott szavazatoknak köszönhetően győzött, ami kínos a konzervatívokra nézve.

Martin Schulz, az európai szociáldemokraták európai bizottsági elnökjelöltje arra a hírre, hogy a néppárti frakció lesz a legerősebb a következő öt évben az Európai Parlamentben (EP), úgy reagált, hogy ez csak azért van, mert Berlusconi és Orbán képviselői is odatartoznak, és hogy a konzervatívoknak meg kellene fontolniuk, hogy ezeket a képviselőket valóban a soraikban akarják-e tudni.

Az Európai Néppárt 211 mandátumot, az európai szociáldemokraták 193 mandátumot, a liberálisok 74 mandátumot, a zöldek 58 mandátumot nyertek. Miután a néppárti a legnagyobb frakció, Jean-Claude Juncker elnökjelölt magának kéri az Európai Bizottság elnöki posztját.

HVG Pártoló Tagság program

Több mint 1 milliós olvasótáborunk zöme már a digitális, ingyenes tartalmainkból tájékozódik. Az ezt lehetővé tevő hirdetéseken alapuló üzleti modellre azonban nagy nyomást helyeznek a technológiai vállalatok és a független médiát ellehetetlenítő politika.
Azért, hogy továbbra is a tőlünk telhető legmagasabb színvonalon szolgáljuk ki olvasóinkat Pártoló Tagsági programot indítunk. Tagjaink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, illetve számos előnyt élvezhetnek.
Csatlakozzon programunkhoz, vagy támogasson minket egyszeri hozzájárulással!