Schulz: az Európai Néppártnak ki kellene zárnia a Fideszt

Utolsó frissítés:

Szerző:

Címkék: Orbán Viktor; Martin Schulz;

Martin Schulz, az európai szociáldemokraták európai bizottsági elnökjelöltje szerint az Európai Néppárt csak Orbán és Brlusconi pártjaira adott szavazatoknak köszönhetően győzött, ami kínos a konzervatívokra nézve.

Martin Schulz, az európai szociáldemokraták európai bizottsági elnökjelöltje arra a hírre, hogy a néppárti frakció lesz a legerősebb a következő öt évben az Európai Parlamentben (EP), úgy reagált, hogy ez csak azért van, mert Berlusconi és Orbán képviselői is odatartoznak, és hogy a konzervatívoknak meg kellene fontolniuk, hogy ezeket a képviselőket valóban a soraikban akarják-e tudni.

Az Európai Néppárt 211 mandátumot, az európai szociáldemokraták 193 mandátumot, a liberálisok 74 mandátumot, a zöldek 58 mandátumot nyertek. Miután a néppárti a legnagyobb frakció, Jean-Claude Juncker elnökjelölt magának kéri az Európai Bizottság elnöki posztját.

Friss állások Jobline.hu

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X