Kijelölték az M35-ös nyomvonalát

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Kijelölték az M35ös autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakaszának nyomvonalát, ezt a Magyar Közlönyben tették közzé.

A kormány kijelölte a M35 autópálya Debrecen és Berettyóújfalu közötti szakaszának nyomvonalát, az erről szóló rendelet a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg. Loppert Dániel, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs igazgatója az MTI-nek elmondta, hogy a mostani kijelölés egy korábbi megállapodás megerősítése. A 24,8 kilométeres útszakasznál az volt kérdéses, hogy Derecskét miként kerülje meg az autópálya, ez fixálódott a rendeletben. 

Az új autópálya szakasz Debrecen határától, a 481. számú főúttól indul és tart Berettyóújfaluig, ahol becsatlakozik az M4 autópályába és halad tovább a román határig.

A kommunikációs igazgató elmondta, hogy a közbeszerzési felhívás a jövő év második felében jelenhet meg az M35 autópályára, az építés 2016-ban kezdődhet és 2018-tól lehet használni az új autópályát.

Az észak-erdélyi sztrádához kapcsolódó M4 autópálya határmetszéspontjáról még 2011. nyarán írtak alá megállapodást a két kormány képviselői. Eszerint Nagykereki térségében éri el az autópálya a román határt. Akkor az M4 utolsó szakaszának megépítését 2016-ra tették.