szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Már hét felújított metrószerelvény szállíthat utasokat.

Egy újabb Oroszországból visszatért, felújított metró kapta meg az üzembe helyezési engedélyt a közlekedési hatóságtól, így a 3-as vonalon immár hét fekete-fehér szerelvény jár – közölte honlapján a BKV Zrt.

A cég megjegyezte: felelős üzemeltetőként a továbbiakban is az utasforgalomra alkalmas, biztonságosan üzemeltethető járműveket ad forgalomba. 

Ezt talán azért hangsúlyozza a BKV, mert a felújított kocsik közlekedése eddig nem volt egy fáklyás menet: lerobbantak, ajtónyitási és –zárási hibákat produkáltak.

Legutóbb egy, a hivatalos közleményben kockának nevezett (az arról készült képek tanúsága szerint azonban egy téglatest) fadarab okozott galibát, amelyet egy szerelvény egyik ajtajának sínjéből horgásztak ki, és amely visszajelentési hibát okozott, ezért a metrót egy időre kivonták a forgalomból.

Az eset után Tarlós István főpolgármester szabotázst kiáltott, de kiderült, hogy a fadarab akár a jármű padlólemezéből is származhatott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Legkevésbé kínai vakcinával oltatnák be magukat a magyarok

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól

Elbukott a magyar kezdeményezés: nem lesz uniós jogszabály a kisebbségek jogairól

Nagyszabású Star Wars-játék készül, ezúttal a Ubisoftnál

Nagyszabású Star Wars-játék készül, ezúttal a Ubisoftnál