Ötből négy budapesti P+R parkolókat akar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A budapestiek négyötöde, 82 százaléka egyetért azzal, hogy minél több P+R parkolót kellene építeni, így lehetne az autósokat a közösségi közlekedés használatára ösztönözni.

Ezt állapította meg a Szonda Ipsos közvélemény-kutató cég januári, reprezentatív felmérése, amelynek eredményéről Hagyó Miklós főpolgármester-helyettes sajtóirodája tájékoztatta csütörtökön az MTI-t. A mintegy 10 ezer fővárosi körében végzett felmérés szerint a megkérdezettek több mint kétharmada (69 százaléka) rendkívül fontosnak tartja, hogy mélygarázsok, parkolóházak épüljenek a város központjában. Az adatok azt mutatják: minden második budapesti (51 százalék) áll ki az egységes parkolási díj bevezetése mellett.

A közlemény szerint a felmérésből kiderül az is, hogy a fővárosi autósoknak a legnagyobb problémát a parkolás biztonsága és a parkolóhelyek száma jelenti. Az V., a VI. és a VII. kerületben élőknek okozza a legtöbb fejtörést a parkolás. Hagyó Miklós előterjesztésére a főpolgármesteri kabinet decemberben felkérte az Fővárosi Önkormányzat cégét, a Parking Kft.-t, hogy dolgozza ki a fővárosi parkolási stratégiát. A Szonda Ipsos a Parking Kft. megbízásából készítette el a felmérést arról, miként vélekednek a budapestiek a parkolási helyzetről.
 
A főpolgármester-helyettes szerint a felmérés eredményei teljes mértékben igazolták a fővárosi parkolási stratégia kidolgozóit - írta a sajtóiroda. A parkolási stratégiához kapcsolódó rendelettervezetet a Fővárosi Közgyűlés várhatóan április végén tárgyalja.