Mr. Bean nagyot kaszált kétszer is összetört McLarenjével

Mr. Bean nagyot kaszált kétszer is összetört McLarenjével

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rowan Atkinson 640 ezer angol fontért vásárolta újonnan a bordó szupersprtautót 1997-ben, most pedig közel nyolcmillióért adott túl rajta.

Rowan Atkinson közismerten nagy autórajongó, aki nem csak gyönyörködni szeret a négykerekűiben, de vezetni is, méghozzá minél többet. Az 1997-ben újonnan vásárolt McLaren F1 sportkocsijába például majdnem 66 ezer kilométert pörgetett az évek során, ami egy ilyen ritka autónál nagyon soknak számít. Főleg úgy, hogy közben kétszer össze is törte a bordó sportkocsit, melyek közül a második eset volt a komolyabb, hiszen akkoriban azzal került címlapokra, hogy a javítás összege mintegy 910 ezer fontjába került a biztosítónak.

Azt egy ideje tudni lehetett, hogy a színész túl akar adni a McLarenen, de azt nem, hogy mennyiért. Most, hogy az autó gazdát cserélt a tranzakciót bonyolító londoni luxusautó-kereskedés elhintette, hogy az új, szintén brit tulaj közel 8 millió fontot fizetett érte, ami 3,4 milliárd forintnak megfelelő összeg. Ez jelentős nyereséget jelent a brit színésznek, hiszen anno 640 ezer fontért vásárolta az akkoriban leggyorsabb közúti autónak számító modellt.

A kereskedés egyébként azt is elárulta, hogy az autó új gazdája megígérte, hogy ugyanúgy fogja használni, mint ahogy azt Rowan Atkinson tette.

Kövesse az Autó rovatot a Facebookon!
A rovat vezető cikkei negyedórával hamarabb kikerülnek a közösségi oldalra, mint a hvg.hu-ra.