Limitált széria: itthon is rendelhető a legmérgesebb új Mini

Limitált széria: itthon is rendelhető a legmérgesebb új Mini

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szuperkompakt karosszéria és a rövid tengelytáv ezúttal több mint 300 lóerővel párosul.

Nemrégiben volt szerencsénk alaposan kipróbálni a 306 lóerős benzinmotorral szerelt és összkerékhajtású Mini Clubman JWC-t, melynek szupererős erőforrása a kisebb és könnyebb normál Mini JCW-ben eddig nem volt elérhető.

A Los Angelesi Autószalonon azonban leleplezték az elsőkerékhajtású Mini JCW GP-t, melyre már itthon is le lehet adni előrendeléseket. A mindössze 3 000 példányban gyártandó limitált szériás Mini alapára 12,6 millió forint.

©

A sportosabb kompakt BMW-kből már ismert 2 literes 4 hengeres turbós motor 306 lóerőt, illetve 450 Nm-t ad le, ami 5,2 másodperces 0-100-as szintidőt tesz lehetővé (Clubman JCW: 4,9 másodperc).

Érdekesség, hogy a Clubman JCW-től és a Countryman JCW-től eltérően a JCW GP végsebessége nincs elektronikusan 250 km/h-ra korlátozva. Így ezzel a Minivel akár 265 km/h-val is száguldhatunk az Autobahnon.

©

A nyolcfokozatú automataváltóval szerelt kétüléses újdonság felfüggesztését 10 milliméterrel leültették a normál JCW-hez képest, ezenkívül pedig a megnövelt teljesítményű fékrendszer, illetve a sportos hangzású új kipufogó mellett sem mehetünk el szó nélkül.

©

Ha máskor is tudni szeretne hasonló dolgokról, lájkolja a HVG Autó rovatának Facebook-oldalát.