#Eleni Tsakopoulos Kounalakis

MTI / hvg.hu Világ

Volt USA-követ: Orbán ezért nem engedhette át a migránsokat

Magyarország xenofób válasza címmel írt terjedelmes cikket a második világháború óta legnagyobb menekültválságról Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete a New York Times-ban. Szerinte a menekültválság legsúlyosabb napjaiban az volt a legnagyobb kérdés, Magyarország miért nem engedi át Németországba a migránsokat, ha nem akarja őket Magyarországon.

hvg.hu Világ

"Néha nehéz csendben maradni" – Orbánról ír az USA volt nagykövete

Hillary Clinton akkori külügyminiszter és részben a budapesti nagykövetség érdemének is tartja Eleni Kounalakis, az USA volt nagykövete, hogy megfékezték Orbán Viktort a 2010-es kétharmados győzelem után – derült ki abból az amerikai újságcikkből, amelyet az egykori képviselet-vezető nemrégiben megjelent visszaemlékezései alapján állított össze.

hvg.hu Itthon

Akit meglepett Schmitt Pál - könyvet írt rólunk a volt amerikai nagykövet

Madam Ambassador címmel adja ki magyarországi tapasztalatait Eleni Kounalakis volt amerikai nagykövet. Megbízatása eleinte kissé unalmasnak tűnt, de a 2010-es kormányváltás számos izgalmat hozott. Mindjárt az első találkozója Orbán Viktorral nem sikerült igazán jól. Schmitt Pál pedig meglepte, amikor a vesztességet hozta fel a magyarokkal kapcsolatban, bár Kounalakis is pesszimistának látja népünket.

MTI/Népszabadság Itthon

"Csüggesztőek" a magyar vezetők antiszemita kijelentései az amerikai nagykövet szerint

Nagyon csüggesztőek voltak azok az antiszemita kijelentések, amelyeket választott vezetők, illetve más prominens magyar vezetők tettek – mondta a Népszabadságnak adott interjújában Eleni Tsakopoulos Kounalakis. A távozó amerikai nagykövet arra figyelmeztet: minden egyes magyarnak rá kell jönnie, hogy ebben a kérdésben számít a hangja.

MTI Itthon

Pintér Sándort sosem látott pillanatban kapták le – fotókkal

Pintér Sándorról ritkán jelenik meg a nyilvánosság előtt olyan fotó, amin mosolyog, az amerikai nagykövetnek azonban sikerült megnevettetnie. A belügyminiszter és Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok budapesti nagykövete az amerikai függetlenség 237. évfordulójának alkalmából rendezett fogadáson találkozott Budapesten, az amerikai nagykövetség rezidenciáján. Fotók.

HVG Világ

Amerikai nagykövet: Orbánnal a viszonyunk két profié

2012 januárját nevezném a hivatali időm mélypontjának, ekkor volt komolyabb az aggodalmunk, hogy az új alaptörvény rossz hatással lesz az országra, annak független demokratikus intézményeire – nyilatkozta a HVG-nek Eleni Tsakopoulos Kounalakis.

MTI Világ

Amerikai visszaadja a Táncsics-börtönt

Jövő tavasszal várhatóan visszakerül a magyar állam tulajdonába a budavári Táncsics-börtön, amint az Egyesült Államok budapesti nagykövetsége használatba veszi új épületét, amelynek bokrétaavató ünnepségét csütörtökön tartották.

Kósa András Itthon

"Felmerül a kérdés, hogy érvényesül-e a jogállamiság" - interjú a CEU rektorával

Ha egy kormánytöbbség pillanatnyi politikai érdekei mentén nagyon gyakran változtatja egy ország a törvényeit, vagy az alkotmányt, akkor felmerül a kérdés, hogy érvényesül-e még a jogállamiság – mondta a hvg.hu-nak a John Shattuck, a CEU rektora. Bill Clinton egykori emberi-jogi államtitkárával (aki hosszú éveket töltött korábban közép-európai országokban) az emberi jogok helyzetéről, a terror elleni harcról, a drón háborúról, és a magyar kormányt ért amerikai kritikákról is beszélgettünk.

hvg.hu Itthon

Balog miniszter saját hibájáért tolja le az amerikai nagykövetet

Balog Zoltán olyan hibáért próbál visszavágni a Szaniszló Ferenc kitüntetését bíráló amerikai nagykövetnek, amit ő elkövetett, az amerikaiak azonban nem. Az Egyesült Államok ugyanis éppen azért nem adott díjat egy nőjogi aktivistának, mert kiderült, hogy antiszemita, Balog viszont három kitüntetést is adott aggályos figuráknak.

hvg.hu Világ

Amerika is elítéli Szaniszló kitüntetését

A gyűlöletbeszédet használó Szaniszló Ferenc kitüntetése csalódást keltő, és ugyanúgy árnyékot vet a kormány rasszizmus elleni erőfeszítéseire, mint a Bayer Zsolttól való elhatárolódás elmulasztása – írja az Egyesült Államok budapesti nagykövete.

MTI Világ

Nyáron leváltják a budapesti amerikai nagykövetet

Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete nyárig marad budapesti posztján – erősítette meg a külképviselet kedden az MTI-nek az erre vonatkozó, diplomáciai forrásból származó washingtoni értesülést.

MTI Itthon

Nyíregyházi romákat látogatott meg az amerikai nagykövet

Nyíregyházán tájékozódott a helyi romákat érintő társadalmi felzárkóztatási programokról Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, aki Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter társaságában kereste fel kedden a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei megyeszékhelyet.

MTI Itthon

Kitüntette az amerikai nagykövet az Ability Park szervezetet

Aktív állampolgárságért oklevéllel tüntette ki az Ability Park nevű, fogyatékkal élőkkel foglalkozó civil szervezetet Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Egyesült Államok magyarországi nagykövete csütörtökön a Sziget fesztiválon - közölte a külképviselet.

MTI Itthon

Az amerikai nagykövetségtől többen ott voltak a Pride-on

Az Egyesült Államok magyarországi nagykövete, Eleni Tsakopoulos Kounalakis, valamint a budapesti amerikai nagykövetség több munkatársa is részt vett a szombati Budapest Pride felvonuláson, hogy a Hillary Clinton amerikai külügyminiszter által meghirdetett, a kisebbségi és emberi jogok érvényesülését segítő kezdeményezés részeként támogassák a magyarországi LMBT- (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű)közösséget - tájékoztatta a külképviselet az MTI-t.

MTI Itthon

Magyar melegszervezetet tüntetett ki az amerikai nagykövet

Eleni Tsakopoulos Kounalakis budapesti amerikai nagykövet az emberi jogok érvényesüléséért és a diszkrimináció ellen folytatott tevékenységéért Aktív állampolgárságért oklevéllel tüntette ki a Háttér Társaság a Melegekért civil szervezetet hétfőn Budapesten.

MTI Itthon

Bizottság előtt hallgatná meg az amerikai nagykövetet a Jobbik

A Jobbik a parlament nemzetbiztonsági és külügyi bizottsága rendkívüli, összevont ülésének összehívását és az amerikai nagykövet meghallgatását kezdeményezi, mert az ellenzéki párt szerint körvonalazódik egy Magyarország szuverenitása elleni amerikai támadás - közölte Gyöngyösi Márton és Mirkóczki Ádám pénteken sajtótájékoztatón.

1 2 3
Józsefváros úgy tudja, visszakapja a befizetett büntetését, a Döntőbizottság másképp látja

Józsefváros úgy tudja, visszakapja a befizetett büntetését, a Döntőbizottság másképp látja

Telex: Bognár maga döntött úgy, nem szerepel az Eb hátralévő részében

Telex: Bognár maga döntött úgy, nem szerepel az Eb hátralévő részében

A Fidesz politikai játszmájának része a nemi kisebbségek jogfosztása

A Fidesz politikai játszmájának része a nemi kisebbségek jogfosztása

Kjaer: Ma Eriksenért fogunk játszani, és Dániáért

Kjaer: Ma Eriksenért fogunk játszani, és Dániáért

Lemásolná az Apple megoldását a Google, könnyebben megtalálhatjuk az eltűnt androidos készülékeket

Lemásolná az Apple megoldását a Google, könnyebben megtalálhatjuk az eltűnt androidos készülékeket

Kovács Bálint: A Fidesz szavazói nem hülyék, de a Fidesz hülyének nézi őket

Kovács Bálint: A Fidesz szavazói nem hülyék, de a Fidesz hülyének nézi őket

A szemük mozgatásával zenélhetnek a mozgássérült zenészek – mutatjuk a videót

A szemük mozgatásával zenélhetnek a mozgássérült zenészek – mutatjuk a videót

Budapest díszpolgára lett Ráday Mihály városvédő

Budapest díszpolgára lett Ráday Mihály városvédő

A címlapról ajánljuk
Még több hír a VOLKSWAGEN támogatásával