Varga Ferenc Élet+Stílus

A párok boldogan mennek haza, de mi tudjuk a titkaikat

A Teljesen idegenek szerény kis filmnek indult, de nagyon gyorsan világszenzáció lett. Az olasz eredeti rendezőjével, Paolo Genovesével, és a BÚÉK című magyar verziót jegyző Goda Krisztinával beszélgettünk erről a meghökkentő kulturális jelenségről. Genovese mesélt arról, melyik volt a kedvence a tizenhat külföldi feldolgozás közül, mi a baja a magyar verzió befejezésével, és melyik magyar színész alakítását szerette a legjobban.

hvg.hu Nagyítás

Andy Vajna: Ez a film a szüleimnek lesz dedikálva – Nagyítás-galéria a Szabadság, szerelem forgatásáról

"Ez a film tulajdonképpen a szüleimnek lesz dedikálva" – mondta Andy Vajna a Szabadság, szerelem című filmjéről. A Magyarországot 1956-ban elhagyó Vajna producerként 2006-ban forgatta le a forradalomról szóló filmjét, amelynek rendezője Goda Krisztina volt. Vajna a forgatásról készült werkfilmben azt mondta: azért ajánlja szüleinek a filmet, mert elég merészek voltak ahhoz, hogy mindenüket hátrahagyva megadják fiuknak a lehetőséget, hogy máshol, más rendszerben és más lehetőségek között is kipróbálja a szerencséjét.

Kovács Gellért Kult

A magyarok is hazudnak, de nálunk nagyobbat szól egy coming out

Emberemlékezet óta nem készült magyar remake nemzetközi filmsikerből (vagy egyenesen soha), és ha ez teljesítmény, hát a BÚÉK tisztességesen elvégezte feladatát. Goda Krisztina és Divinyi Réka kiváló hazai színészeket kért fel virtuális üvegezésre, de a film igazán csak azok számára lehet izgalmas, akik nem látták az eredetit. És azok számára, akik képtelenek lennének elfogadni, ha a barátjukról kiderülne, hogy meleg. Kritika.

hvg.hu Kult

Dokumentumfilm készül a magyar rocklegendáról, Barta Tamásról

A Filmalap filmgyártási támogatást ítélt meg két készülő mozifilmnek is. Az egyik egy dokumentumfilm lesz, amely az LGT egykori legendás szólógitárosának, Barta Tamásnak a disszidálása utáni éveit mutatja be, a másik produkció pedig az itthon is bemutatott olasz vígjáték, a Teljesen idegenek hazai remake-je lesz Goda Kriszta rendezésében.

BI Kult

Szex helyett színház és más semmi

Vasárnap elstartolt a közmédia új hatrészes sorozata, amely tulajdonképpen kellemesen meglepett bennünket. Még akkor is, ha semmi új nincs benne.

Zalavári Noémi Kult

Fenyő Iván: "Azt mondják, bekattantam…"

Hogyan lett ügyeletes szépfiúból spirituális gondolkodó? Pénzről, megvilágosodásról beszélgettünk Fenyő Ivánnal, arról, hogy miért nem játszik színházban, meg arról is, hogy sokan azt gondolják, bekattant. Egy interjú, ahol a válaszok sokszor kérdés nélkül is érkeztek.

hvg.hu Kult

Hatalmasat bukott a mozikban a legújabb magyar film, a Veszettek

Nagy várakozás övezte Goda Krisztina egymilliárd forintból készült Veszettek című filmjét, a kíváncsiság mégsem mutatkozott meg a mozikban a premier hétvégéjén. A Veszetteket 54 vásznon kezdték el vetíteni múlt csütörtökön szerte az országban, de vasárnap éjszakáig mindössze 3016-an váltottak rá jegyet – írja az Origo.

Bodnár Zsolt Kult

Elsuttogja a rendpárti valóságot a Veszettek

Mindenki tudja, hogy miről van szó, mégis ragaszkodik a fiktív világához Goda Krisztina "nem gárdafilmje". Az ijesztő disztópiaként is szolgáló tanmesében a Fenyő Iván által játszott rendőrfőnök vezetésével alakul először küzdősport-egyesületté, majd félkatonai erőszakszervezetté egy vidéki fiatalokból álló csapat. A valósághoz való viszonyulásában kissé elfinomkodott történet sablonos, de érdekes, ifj. Vidnyánszky Attila pedig végre a mozivásznon is megmutatja sokat hallott tehetségét.

Bodnár Zsolt Kult

Miért nem bízik a néző a magyar filmben?

A Gárda-filmként elhíresült Veszettek csak jövő ősszel érkezhet a mozikba, de Kálomista Gábor producer már Oscar-díj-esélyesként jellemezte a filmet – s ezt Goda Krisztina nem érzi tehernek. A rendezőnő szerint a régi filmtámogatási rendszerben nagyobb volt az alkotói szabadság, de a káosz is, mint most, azzal viszont nem ért egyet, hogy az utolsó vágás joga a Filmalapé. Összességében úgy véli, jó irányba halad a magyar film. Hogyan került Szabó István gyakornokaként egy angol egyetemre? Miért választotta Magyarországot Hollywood helyett? Miért nem szabad úgy nekiállni forgatni, hogy azt lesi a rendező, vajon mi tetszene a közönségnek? Interjú.

Bodnár Zsolt Kult

„Ez egy fiktív történet, nem Gárda-film”

Javában forog a Magyar Gárda-filmként emlegetett Veszettek, Goda Kriszta új filmje. Ez a projekt kapta eddig a második legmagasabb támogatást a Filmalaptól, 693 millió forintot. A színészgárda főleg feltörekvő fiatalokból áll össze, az egyik főszerepet ifj. Vidnyánszky Attila kapta. A hvg.hu vele és a rendezőnővel is beszélgetett a XVI. kerületi forgatáson.

hvg.hu Kult

Már készül a Veszettek

Kezdetét vette Kazincbarcikán a Divinyi Réka - Goda Krisztina alkotópáros által jegyzett Veszettek című film forgatása.

hvg.hu Kult

Ifjabb Vidnyánszky lesz a főszereplője a gárda-filmnek

Júniusban indul Goda Krisztina új filmjének, a Veszetteknek a forgatása. A rendvédelmi szervezetbe, egyfajta gárdába keveredő fiatalokról szóló alkotás főszereplője ifj. Vidnyánszky Attila és Klem Viktor lesz, a karizmatikus vezetőt Fenyő Iván játssza.

hvg.hu Kult

Hónapokat csúszik Goda Krisztina új filmjének forgatása

Hétfőn kezdődött volna Goda Krisztina Veszettek című filmjének forgatása, de a produkció egyik munkatársa szerint hétvégén szóltak a filmen dolgozóknak, hogy mégsem indul a munka. A forgatást jövő nyárra halasztják.

Dezső András Itthon

"Ha Portikról csináltunk volna filmet, akkor felvállaljuk"

Ostobaság, hogy a Kaméleon című játékfilm Portik Tamás életéről szólna - mondták a hvg.hu-nak adott interjúban a film készítői, Goda Krisztina rendező és Divinyi Réka forgatókönyvíró. A film fő karakteréről a Heti Válasz és a Hír TV is azt sugallta, hogy az olajmaffia-ügyben érintett Energol nevű cég volt vezetőjéről mintázták. Olyan hírek is szárnyra kaptak, hogy a produkciót a kilencvenes évek alvilági gyilkosságai miatt előzetes letartóztatásban lévő férfi maga rendelte meg.

hvg.hu Kult

Goda Krisztina filmje már nincs versenyben az Oscar-díjért

Kilenc idegen nyelvű film maradt versenyben a legjobb idegen nyelvű filmnek járó Oscar-díjért. A világ 65 országa nevezett egy-egy produkciót az idegen nyelvű filmek Oscar-díjára; a magyar jelölt Goda Krisztina Kaméleon című vígjátéka volt, amely nincs a kilenc között.

MTI Kult

Goda Kriszta Kaméleonja megy az Oscar-díjért

Az Oscar-díjra nevező magyar bizottság szerdai ülésének döntése értelmében Goda Krisztina Kaméleon című játékfilmje képviseli Magyarországot a legjobb idegen nyelvű film kategóriában a 2010-es versenyben.

Egyéb

Goda Krisztina és Kamarás Iván újra iskolapadban (x)

Hogyan kerül egy kis falu iskolájának tantermébe Magyarország egyik legsármosabb színésze, napjaink egyik legnépszerűbb filmrendezőnője, valamint a Pannon sajtó- és információs igazgatója? A rejtély kulcsa: a Pannon Legendák.

1 2
Állami ellenőrzés alá vonnák a könyvkiadást is

Állami ellenőrzés alá vonnák a könyvkiadást is

Hatalmas gázrobbanás volt Eperjesen egy panelházban, öten meghaltak

Hatalmas gázrobbanás volt Eperjesen egy panelházban, öten meghaltak

Bedőlt Vajna Tímea gyémántos cége

Bedőlt Vajna Tímea gyémántos cége

 Így tettek zsebre 2071 milliárdot Mészáros Lőrinc és Szíjj László építőipari cégei

Így tettek zsebre 2071 milliárdot Mészáros Lőrinc és Szíjj László építőipari cégei

Kubába utazott a bukott bolíviai diktátor

Kubába utazott a bukott bolíviai diktátor

Ebben a válásban senki sem hibás semmiért, de pocskondiázzák egymást

Ebben a válásban senki sem hibás semmiért, de pocskondiázzák egymást

Visszamegy az időben az Apple, hamarosan érkezhet az iPhone 9

Visszamegy az időben az Apple, hamarosan érkezhet az iPhone 9

Orbán harcostársa, Matteo Salvini új ellenséget talált: a Nutellát

Orbán harcostársa, Matteo Salvini új ellenséget talált: a Nutellát

Kézilabda-vb: a spanyolok nyerték a magyarok csoportját

Kézilabda-vb: a spanyolok nyerték a magyarok csoportját

Itt a leggazdagabb 10 erdélyi magyar listája

Itt a leggazdagabb 10 erdélyi magyar listája

Még Varga Mihályék is kiakadtak: 6 milliárdból rendeznénk lovas Eb-t Budapesten

Még Varga Mihályék is kiakadtak: 6 milliárdból rendeznénk lovas Eb-t Budapesten

A címlapról ajánljuk