hvg.hu Itthon

A KLIK belenyúlt a balatonalmádi igazgatóválasztásba

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ eredménytelennek tekinti azt a pályázatot, amelynek eredményeképp új igazgató került volna a listázási ügyéről is elhíresült balatonalmádi kéttannyelvű gimnázium élére - írja a Nol.hu.

Gergely Zsófia Itthon

Hiába írtak Orbánnak a fertődi kastélyból kitett diákok

Kipateroltak egy egész középiskolát a kormány kiemelt projektjének számító fertődi kastélyból, csak hogy az eddigi tantermeikbe is műgyűjtemények kerülhessenek. Az új iskola építését még el sem kezdték, de a kormánybiztos szerint semmi keresnivalójuk a barokk kincsben. Úgyhogy a tanárok „kínjukban röhögve” költöztetik a padokat, a szülők meg aggódnak.

Cs. B. Itthon

Füvező diákokra, magányos terroristákra nyomul az iskolarendőr

Több mint egy évig tartott, de bevitte a rendőröket az iskolába a Belügyminisztérium. Az eredeti terv az oktatási intézmény bejáratánál ácsorgó őrökről szólt, idén már a járőrök vihetik vissza az iskolakerülőket, hamarosan pedig iskolarendőrök, úgynevezett bűnmegelőzési tanácsadók gondoskodnak a rend és a biztonság fenntartásáról az iskolák falain belül. A munkájuk részleteiről egyelőre keveset árulnak el, volt rendőrök és jogvédők viszont nagyszabású drograzziától tartanak.

MTI Itthon

Elvesztette egyeduralmát a Hit Gyülekezete Hajdúsámsonban

Bár Hajdúsámson önkormányzata átadta a település egyetlen általános iskolájának fenntartási jogát a Hit Gyülekezetének, lesz állami közoktatás a városban, erre 475,4 millió forintot biztosít a kormány - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ sajtófőnöke az MTI érdeklődésére.

MTI Itthon

Kirakják az iskolát az Esterházy-kastélyból

Elköltözik a fertődi Esterházy-kastélyból az évtizedek óta ott működő Porpáczy Aladár Kertészeti Szakközépiskola – közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) hétfőn.

MTI Itthon

Válaszolt a Klik: a nyári napközi nem is az ő feladatuk

A gyermekek nyári felügyelete, a nyári napközis táborok megszervezése továbbra is a települési önkormányzatoknak a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló törvényből fakadó feladata - közölte a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) kedden az MTI-vel.

MTI Itthon

MSZP: a Klik nem tudja megoldnai a gyerekek nyári napközijét

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) nem gondoskodik megfelelően a gyermekek nyári felügyeletéről és étkeztetéséről, így ez sok helyen megoldatlan - mondta Kunhalmi Ágnes MSZP-s oktatáspolitikus kedden sajtótájékoztatón.

MTI Itthon

Ombudsman: szabályzat nélkül működik a Klik

Szervezeti és működési szabályzat nélkül dolgozik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), ezért Szabó Máté ombudsman a 2700 állami intézmény fenntartását végző szervezet működésének garanciáit tartalmazó alapdokumentum kiadását kéri az emberi erőforrások miniszterétől - közölte az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala szerdán az MTI-vel.

hvg.hu Itthon

Mégsem kap minden tanár cafeteriát

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ egy összegben kifizeti a pedagógusoknak az oktatási intézmények állami fenntartásba vételét megelőzően megállapított, béren kívüli juttatások időarányos részét. A cafeteriát az állam csak azoknak a tanároknak fizeti ki, akik eddig is kaptak.

MTI Karrier

Kinőtte épületét a Klik

Megduplázná a jelenleg rendelkezésre álló irodai férőhelyeit a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK), mert az elhelyezésére szolgáló épület méreteiben már nem alkalmas a jelenlegi és jövőbeni feladatokat ellátó szervezetének elhelyezésére - írja a Népszabadság egy birtokába került kormányzati jelentésre hivatkozva.

Szlavkovics Rita Itthon

Félnek kiállni gyermekverő kollégájuk mellett a testnevelők

Államilag ellenőrzött, felülről irányított érdekvédelem – ezt jelenti a Pedagógus Kar felállítása a szegedi Pedagógus Szakszervezet elnöke szerint. A tanárok többségének fogalma sincs arról, hogy mit hoz számukra a napokkal ezelőtt bejelentett szervezet, néhányan a „kézivezérlés” bevezetésétől, illetve tovább fokozásától tartanak. A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ a Kar tervezetének parlamenti vitája után foglal majd állást.

Miklósi László Vélemény

Iskolaállamosítás után pedagógusállamosítás

Ahogy a gyermekmondóka szól: „aki nem lép egyszerre, nem kap rétest estére”. A folytatásból az is kiderül, hogy pedig a rétes nagyon jó, de ha a jóból részesedni szeretnénk, katonaként kell masírozni előre.

hvg.hu Itthon

KLIK: minden elsősnek lesz helye az iskolákban

Minden elsősnek határidőre, vagyis április 30-ára találtak helyet az általános iskolákban, és erről a szülőket is tájékoztatták – ezt közölte pénteken a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ.

MTI Itthon

A Klik semmi furcsát nem lát a beiratkozás körül

Minden egyes tanuló elhelyezése meg lesz oldva, nem újdonság, hogy vannak olyan iskolák, körzetek, ahová többen szeretnék járatni a gyermeküket, ez korábban, az önkormányzati fenntartási rendszerben is így volt - mondta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ vezetője az MTI-nek vasárnap.

1 2 3 4 5 6 7

A címlapról ajánljuk