Szegő Iván Miklós Sport

Aranycsapat: 60 éve kezdődött a veretlenségi sorozat

Hatvan éve kezdődött az Aranycsapat páratlan győzelmi sorozata, az együttes négy évig őrizte veretlenségét, egészen az 1954-es berni világbajnoki döntőig. Puskásék 1950. június 4-én kezdték meg a sikersorozatot, egy Lengyelország elleni idegenben játszott meccsen, amit most elevenítünk fel. Szilágyi I mesterhármast ért el, végül 5:2-re győztünk.

MTI Itthon

Teret neveznek el Puskásról Pécsett

Teret neveznek el Puskás Ferencről Pécsett, a keresztelőre november 25-én, az angol labdarúgó-válogatott felett aratott 6-3-as Aranycsapat-győzelem évfordulóján kerül sor - jelentette be kedden a baranyai megyeszékhelyen Páva Zsolt polgármester.

Szegő Iván Miklós Sport

Mementó 1950: Az Aranycsapat „utolsó” veresége

Az Aranycsapat négy évig őrizte veretlenségét 1950. május 14-étől, egészen az 1954-es berni világbajnoki döntőig. Puskásék a páratlan győzelmi sorozat előtt éppen ma hatvan éve szenvedtek utoljára vereséget a bécsi Práterben. Az osztrákok 5:3-ra nyertek végül, nagy küzdelemben, hiszen a magyar csapat háromszor is egyenlített, és még a 4:4-hez is közel álltunk, ám végül egy kapushiba eldöntötte a meccset.

MTI Sport

Cristiano Ronaldóék megelőzték Puskásékat

A spanyol futballbajnokság legeredményesebb, együttesen 51 gólnál járó kettősévé lépett elő a Real Madrid támadóduója, Cristiano Ronaldo és Gonzalo Higuaín az által, hogy a legutóbbi, hétközi fordulóban előbbi mesterhármast ért el, utóbbi pedig egyszer talált be a kapuba.

Szegő Iván Miklós Tech

Véresen komoly események április elsején

Bolondok napján született Bismarck, a vaskancellár, cunami pusztította Hawaiit, Franco spanyol diktátor bejelentette a köztársaságiak legyőzését. Azért egy jó dolog is történt e napon: Puskás Ferenc április elsején született, ám azért ünnepeljük manapság is másodikán ezt a napot, mert édesanyja nem akarta, hogy április bolondjának csúfolják a fiát, ezért a család csak másnap tartotta a születésnapját.

hvg.hu Sorkövető

Ünneplésre készültek, gumibot lett belőle

Minden elő volt készítve, hogy az Aranycsapat vb-győzelmét megünnepelhessék. A szervezők 120–140 ezer boldog embert vártak. Ehhez képest tízezer haragost kaptak, akiket csak három nap után sikerült megfékezni. Mindez azért, mert NSZK–Magyarország: 3–2. Csak azért?

hvg.hu Sport

Hétfőn először adják át a Puskás-díjat

A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) Zürichben 19:30 órakor kezdődő éves díjkiosztó gáláján először adják át a Puskás Ferenc-díjat, amelyet az év legszebb gólját szerző futballista érdemel ki.

hvg.hu Sport

Három éve hunyt el az évszázad legjobb magyar focistája

Hosszú betegség után 2006. november 17-én hunyt el Puskás Ferenc, a legendás Aranycsapat kapitánya, a 20. század legjobb és leghíresebb magyar labdarúgója. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nemrég díjat is nevezett el a Száguldó Őrnagyról.

hvg.hu Sport

Puskás Ferenc szobrot kap Madridban

Benidormban megkezdte a spanyolországi Puskás-hagyaték feldolgozását, amellett a Real Madridnál folytatott tárgyalásokat a jövő évi Puskás-Suzuki Kupa előkészületeiről, s más együttműködési lehetőségekről a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia delegációja. A vendégek arról értesülhettek, hogy a magyar és a nemzetközi labdarúgás korszakos alakja szobrot kap a madridi klub épülő sportcentrumában.

hvg.hu Sport

Puskás-díjat alapított a FIFA

Puskás Ferenc-díjat alapított a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA), melynek elnöke, Joseph Blatter bejelentette, hogy az elismerést mindig a legszebb gólt szerző játékos veheti át a szervezet éves, zürichi gáláján.

Vincze Szabolcs Sport

„A játék hatalma” - honnan hová tart a magyar foci?

A magyar fociról és ki tudja mikor kezdődött lejtmenetéről már könyvek, cikkek és tanulmányok tucatjai jelentek meg. Ezek a honi futballválságot már majdnem minden aspektusból vizsgálták, a Krausz Tamás és Mitrovits Miklós által összeállított „A játék hatalma” című kötet azonban túlmutat a megszokott, sablonos magyarázatokon.

Vélemény

Harminc éve lett öngyilkos Kocsis Sanyi

Ma, július 22-én van harminc éve, hogy öngyilkosságot követett el a súlyosan beteg Kocsis Sándor, a magyar labdarúgás történetének egyik legnagyobb alakja. Bár az Aranycsapat jobbösszekötőjének nem alakult ki olyan kultusza, mint Puskás Ferencnek, a kettőjük közötti összehasonlításból számos területen Kocsis jön ki győztesen.

1 2 3 4 5 6
Meghalt Fazakas Szabolcs korábbi ipari miniszter

Meghalt Fazakas Szabolcs korábbi ipari miniszter

Drámai helyzetben a magyar könyvszakma a koronavírus miatt

Drámai helyzetben a magyar könyvszakma a koronavírus miatt

Átlépte az egymilliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világban

Átlépte az egymilliót a koronavírussal fertőzöttek száma a világban

Orbánnak üzent az amerikai külügy a felhatalmazási törvény miatt

Orbánnak üzent az amerikai külügy a felhatalmazási törvény miatt

Operatív Törzs: Nem enyhítenek a korlátozó intézkedéseken, de szigorítás jöhet

Operatív Törzs: Nem enyhítenek a korlátozó intézkedéseken, de szigorítás jöhet

Egy pillanat alatt letarolhatja a túlzsúfolt menekülttáborokat a koronavírus

Egy pillanat alatt letarolhatja a túlzsúfolt menekülttáborokat a koronavírus

Több étterem és üzlet is újranyit Hupej tartományban

Több étterem és üzlet is újranyit Hupej tartományban

Megöltek egy férfit Gödöllőn

Megöltek egy férfit Gödöllőn

A címlapról ajánljuk