# Thomas Melia

hvg.hu Itthon

Thomas Melia: A Fidesz a Kádár-rendszert idézi

A volt amerikai külügyi helyettes államtitkár, aki most a PEN America, az írók és a véleményszabadság nemzetközi hálózatának washingtoni igazgatója azt mondja, a magyar kormány Európa legproblémásabb gaztevője. Úgy véli, Gruevszkivel ellentétben Orbán Viktor nem fog tudni megszökni.

MTI Itthon

Dajcstomi kedvenc amerikai politikusa Budapestre jött

Közép-Európa energiaellátásáról, kétoldalú kérdésekről és az ukrán válságról tárgyalt Szabó László külügyi államtitkár Thomas Melia amerikai külügyi helyettes államtitkárral - közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) hétfőn. Melia neve akkor vált szélesebb körben is ismertté itthon, amikor Deutsch Tamás trágár szavakkal illette a Twitteren még 2011-ben.

MTI Világ

Melia: nem csak az USA aggódik Magyarország miatt

Az Egyesült Államok érdeke, hogy Magyarország sikeres legyen - mondta Thomas Melia amerikai helyettes külügyi államtitkár az ATV szerdán sugárzott interjújában. Azt is mondta, nincsenek egyedül az aggodalmaikkal, "Magyarország más szövetségesei és uniós szomszédjai hasonlóképpen látják a helyzetet".

hvg.hu Világ

Melia: Goodfriend marad Magyarországon

Az amerikai külügy illetékese cáfolta, hogy a közeljövőben hazahívnák André Goodfriend ideiglenes amerikai ügyvivőt. Thomas Melia szerint Goodfriend Magyarországon találkozott kormánypárti és ellenzéki emberekkel is, ellátogatott tüntetésekre, tehát pontosan azt tette, ami a dolga. Emiatt nem fogják visszahívni Washingtonba, ahol igen nagyra tartják a munkáját – mondta az ATV-nek. Goodfriend két hete a jobboldali kötődésű Polgári Magyarország Alapítvány diplomatareggelijén tartott előadást.

MTI Itthon

A külügyi államtitkár is fogadta azt az embert, akit Deutsch kipécézett

Prőhle Gergely, a Külügyminisztérium helyettes államtitkára szerdán fogadta amerikai kollégáját, Thomas Meliát, és a találkozón kijelentette: a magyar kormány következetesen a zéró tolerancia elvét követi az antiszemitizmus minden megnyilvánulásával szemben. inek kell naponta adnunk a szarnak egy pofont

MTI Itthon

Szijjártó is leült Thomas Meliával

A magyar gazdaság folyamatai és a negyedik alkotmánymódosítás is téma volt Szijjártó Péter, a Miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára és Thomas Melia amerikai külügyi helyettes államtitkár szerdai budapesti tárgyalásán.

MTI Itthon

Thomas Meliával találkozott Mesterházy

Thomas Meliával, az amerikai külügyminisztérium helyettes államtitkárával folytatott tárgyalást szerdán Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője Budapesten.

MTI Itthon

Melia: az USA aggódik az igazságügyi, a média- és az egyházi törvény miatt

Sokféle módon lehet felépíteni egy demokráciát, és az Egyesült Államok nem írja elő egyetlen országnak sem, hogy milyen utat válasszon, így Magyarországnak sem kívánja megmondani, mit tegyen a törvényeivel vagy az alkotmányával kapcsolatban - mondta Thomas Melia külügyi helyettes államtitkár ATV Szabad szemmel című vasárnapi műsorában.

MTI Világ

Clinton embereivel találkozott Orbán államtitkár-helyettese

Magyarország nyitott arra, hogy a magyar ügyekkel kapcsolatban folytassa a párbeszédet az Egyesült Államokkal, de kívánatos, hogy a dialógus az elfogulatlanság alapján folyjon - mondta washingtoni tárgyalásainak befejeztével Prőhle Gergely külügyi államtitkár-helyettes.

MTI Itthon

Ezt írta Szalai Annamária Thomas Meliának

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) eleget tesz a bíróság döntésének és eljuttatja a TASZ-nak azt a levelet, amelyet Szalai Annamária, a hatóság elnöke Thomas O. Meliának, az Egyesült Államok külügyi helyettes államtitkárának küldött - közölte az MTI-vel a hatóság szóvivője.

Kósa András Itthon

„Orbán szólt, hogy készüljünk fel a legrosszabbakra”

Decemberben szűk körben már beszélt arról a kormányfő, hogy a január nagyon nehéz lesz, és fel kell készülni a negatív hírekre – mondta a hvg.hu-nak egy kormányzati forrásunk, aki szerint ugyanakkor a magyar diplomácia előzetesen többet tehetett volna a magyar szándékok és stratégia megismeréséért, akkor talán nem övezné ekkora értetlenség a miniszterelnök lépéseit.

Tamás Gáspár Miklós Vélemény

TGM: A nemzeti függetlenség dilemmái

Kell-e védenünk a nemzeti függetlenséget akkor, amikor a népszuverenitást lerombolták, a szabadságjogokat relativizálták? Tamás Gáspár Miklós szerint a magyar demokrácia és jogállam halott, Orbán ellenfelei mégsem tennék jól, ha Brüsszel szövetségeseiként járnának el.

hvg.hu Itthon

Dajcstomi "finom humorral" ünnepelte 500. beszólását

Szijjártótól rettegő MSZP, Szarházi Demokratikus Ellenzék, no és persze Gyurcsány, a megtestesült gonosz. Deutsch Tamás ötszázadik Twitter-posztja alkalmából megemlékezünk „dajcstomi” öt legfényesebb bejegyzéséről.

MTI Világ

Magyarország a jó úton haladva is aggodalmat kelt Amerikában

Thomas O. Melia, az amerikai külügyminisztérium emberi jogok kérdésében illetékes helyettes államtitkára egy sajtóértekezleten úgy fogalmazott, hogy Magyarország ugyan jó úton halad a demokrácia megszilárdítása felé, de aggodalmat kelt az Egyesült Államokban az alkotmányozás folyamata és például a médiatörvény.

1 2
A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

A közmédia simán címbe rakja a szexizmust

Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

Stéphanie Frappart az első nő, aki meccset vezet a Bajnokok Ligájában

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

134 millió állami pénzre pályázhatnak a hajléktalanellátó intézmények

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Halló, Örkény Színház? Egy verset kérnék

Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból

Megvan, kik vitték el a titokzatos fémoszlopot az amerikai sivatagból

Szerbiában is tesztelik az orosz vakcinákat

Szerbiában is tesztelik az orosz vakcinákat

A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

A vártnál jóval többen akarják 5G-s mobilra cserélni telefonjukat

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

Lefilmezték, ahogyan autó csapódik az M7-esen a közútkezelő nagy sárga dobozába

A címlapról ajánljuk
Még több hír a METRO támogatásával