FreeSoft: Újabb akvizíció…

Utolsó frissítés:

A FreeSoft Rt. stratégiájának megfelelően újabb akvizíciót hajtott végre. 2005. március 21-én megvásárolta az Axis Számítástechnikai Kft. üzletrészeinek 100 százalékát. A 2004.-ben megközelítőleg 1. 2 milliárd forint árbevételt elérő számítástechnikai cégért 239.680.000 forint vételárat fizetett a FreeSoft.

A FreeSoft korábbi sikeres akvizíciói elősegítették, hogy a Cég még komplexebb szolgáltatásokkal álljon ügyfelei rendelkezésére. Az új tranzakció a FreeSoft már meglévő szakterületein szerzett kompetenciáinak tovább erősítéséhez és egyben új piacok megteremtéséhez is kiváló lehetőséget biztosít.

Axis – a testre szabott információ!

A másfél évtizede megalakult Axis Számítástechnikai Kft. országos működésű, szoftverfejlesztéssel, konzultációval, valamint a kanadai székhelyű Cognos cég üzleti intelligencia termékeinek képviseletével foglalkozó vállalkozás. A magyar top 100 cég tagjainak rendszeres szállítójaként vevőkörünkbe tartozik számos bank, telekommunikációs, szolgáltató és ipari cég, és partnerként fogadnak el bennünket a hazai informatikai piac meghatározó szereplői. 2005 márciusa óta az Axis a FreeSoft csoport tagja, aminek eredményeképpen erősebb szervezeti és gazdasági háttérrel és szélesebb szolgáltatási körrel állunk ügyfeleink rendelkezésére. Munkánk elismerését jelzi évek óta meglévő kormányzati keretszerződésünk, valamint NATO beszállítói státuszunk, amihez a minőséget teljes körű ISO 9001:2000 minőségbiztosítási rendszerünk garantálja.

Az üzleti intelligencia megoldások kipróbált szállítója

Az Axis Kft. képviseli Magyarországon a kanadai székhelyű Cognos céget, az üzleti intelligencia megoldások világszinten vezető szállítóját. A Cognos megoldásai az információt gyorsan, pontosan, egyszerűen, szabványosan juttatják el a szervezetek és vállalkozások döntéshozóihoz. Legyen szó eseti lekérdezésekről vagy rendszeres jelentésekről, üzleti folyamatok többdimenziós elemzéséről, adatok mélyén megbújó összefüggések feltárásáról, a Cognos termékek gyors, barátságos és kockázatmentes megoldást kínálnak.

Az Axis Kft-ben a Cognos üzletág végzi a Cognos termékeinek értékesítését, valamint biztosítja a termékek hatékony használatához szükséges oktatásokat, tanácsadást és műszaki támogatást. Cognos partnereink bevonásával, illetve az Axis csoporton belül rendelkezésre álló szakérő csapatra támaszkodva valósítunk meg vezetői információs

rendszereket, alakítunk ki a vevői igényeknek megfelelő adattárházakat, adatpiacokat, jelentéskészítő rendszereket. Legjelentősebb Cognos ügyfeleink a MATÁV, a T-Mobile, az OEP, a Raiffeisen Bank és a Pepsi Americas.

Platform-független konzultáció és fejlesztések

Az Axis Consulting 2000 Kft. az Axis csoport tagjaként platform-független konzultációs és fejlesztői tevékenységet folytat. Széleskörű informatikai és iparági szaktudásunk valamint jó partnerkapcsolataink révén elfogadott szállítói vagyunk a magyar nagy- és középvállalatoknak A cég széleskörű informatikai, valamint iparági tapasztalattal rendelkező szakembergárdájának munkáját technológiai és speciális ismeretek mentén szerveződött, megbízható alvállalkozói kör támogatja.

Kiemelkedő szaktudással rendelkezünk a kliens/szerver és többrétegű rendszerek fejlesztésében és az elterjedt platformok és fejlesztői környezetek terén. Munkánkat kidolgozott típusmegoldások segítik az adattisztítás, az adattárházak, a vezetői információs és műszaki kontrolling rendszerek, az analitikus CRM, az általános és élelmiszeripari minőségbiztosítás és nyomkövetés, az ingatlanvagyon nyilvántartás és gazdálkodás, valamint az ERP területén.

Fő tevékenységi területeink

· Igényes kivitelezésű, a meglevő rendszerekhez illeszkedő, nagybiztonságú, egyedi fejlesztésű megoldások a nagyvállalati vevőkör számára;

· Egyedi és típusmegoldások a nagy- és középvállalatok, költségvetési intézmények, valamint önkormányzatok részére;

· Számos szakterületet átfogó, technológia-független konzultációs és tanácsadó tevékenység.

Fontosabb üzleti kompetenciáink

· Ingatlanvagyon nyilvántartás, üzemeltetés és költséggazdálkodás;

· Cash Management;

· Microsoft Business Solutions – Navision rendszerre alapozott ERP rendszerek bevezetése, testre szabása;

· Pénzügyi tervezés és vezetői információs rendszerek;

· Adattisztítás, adatmigráció, adatszótár kialakítása;

· Adattárházak és adatpiacok, CRM megoldások;

· Általános és élelmiszeripari minőség-felügyeleti és nyomkövető megoldások;

· Értékesítési és műszaki nyilvántartó rendszerek;

· Projekt-tervezési és elszámolási rendszer;

· Rendkívül nagyméretű adatbázisok kezelése, ad hoc információszolgáltatás;

· Informatikai stratégia kialakítása, átvilágítás, rendszerbevizsgálás, tanácsadás.

Kiemelkedő konzultációs megoldásaink és referenciáink

Cash management rendszer A Matáv Rt. banki forgalmát kezelő rendszer;

Karbantartás menedzsment A nukleáris karbantartási munkák teljes körű menedzselése a Paksi Atomerőműben;

Ingatlangazdálkodási rendszer A MOL és a Matáv több ezres ingatlanállományának átfogó nyilvántartása és kezelésének támogatása (a teljes körű analitikától a grafikus megjelenítésig);

Műszaki nyilvántartó rendszer A Matáv nyilvános telefonállományának műszaki felügyeletét kiszolgáló rendszer;

Vezetői információs rendszerek A Matáv, a Malév, az Alcoa CSI, a BAT és az OEP számára különböző adattárházi, vezetői információs és jelentéskészítő rendszerek.

Nemzetközileg tanúsított minőség

Az Axis munkájának értékét kormányzati és NATO beszállítói minősítések is igazolják. A kiszámítható teljesítményt projektvezetési és fejlesztési módszertanok, valamint a munkafolyamataink egészét lefedő minőségbiztosítási rendszer garantálja.

További információk:

Domak Ibolya

Marketing és PR igazgató

[email protected]

06/30 9 226 675

http://www.freesoft.hu/