Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
„A jó sör és a jó harapnivaló demokratikus alapjog” – hirdetik a 8. Főzdefeszt szervezői. Idén már másodszor szervezik meg a rendezvényt szeptember 20-21-én, ráadásul különleges helyszínen: az autómentes nap miatt a lezárt Andrássy út kellős közepén. A Főzdefeszt a júniusihoz hasonlóan kiegészül a Street Food Show-val is, s így már hazánk legnagyobb gasztronómiai fesztiváljának számít.
Hogy repül az idő. Hatodik alkalommal fesztiváloznak a libák. Már amelyiknek jó a mája. Orosházáról gágogták be magukat székesfővárosunkba, előbb a Budai Várba, majd a Belvárosba. Libamáj Fesztivál szeptember 5-7. között az Erzsébet téren.
Nem lett belőle egetverő médiahír, címlapra se került. Nem celeb volt. Borász és orvos, akinek 57 év mérettetett ki a csernyeföldi dűlőkben. Dr. Bussay László augusztus 19-én, az ünnep előestéjén hunyt el. Rá emlékezünk.
Az szinte teljesen bizonyos, hogy aki megfordult már Prágában, vagy akár cseh kocsmák bármelyikében, az találkozott az újabban nálunk is fel-feltűnő, ecetes lében pácolt cseh szafaládéval, közismertebb nevén az utopeneccel, azaz vízbefulladttal.
Attól, hogy lassan vége a nyárnak, még nem kell lemondanunk egyik kedvenc rágcsálnivalónkról, a főtt kukorica nem csupán a strandszezon nélkülözhetetlen kelléke. A napsárga szemeket nyugodtan beköltöztethetjük a konyhánkba.
Idén októberben egy hétig ismét kedvezményesen lehet ellátogatni az ország legjobbak közé sorolt éttermei közül is jó néhányba egy ebédre, vagy egy vacsorára.
Az energiaital nem pótolja az energiát, viszont vízhajtó hatása kiszáradást okozhat, alkohollal még veszélyesebb, hosszú távú hatása pedig ismeretlen – közölte a Semmelweis Egyetem kardiológus szakorvosa.
A nyár pirosló, karmazsin színű ajándéka a paradicsom. Nemcsak a magyar konyha egyik kedvenc alapanyaga, de a mediterrán receptek szinte mindennapos szereplője.
Csapszék, csehó, ivó, késdobáló, krimó, lebuj, talponálló. Melyikbe mennénk be szívesen? Egy söntésbe minden további nélkül betámasztunk egy pofa hideg sörre. Pláne, ha belga.
Ahhoz képest, hogy néhány évvel ezelőtt még a nevét se tudtuk helyesen kimondani a különlegességnek számító süteménynek, mára már cukrászok, pékek, trendkövető gasztronauták temetik. Mondván, az hogy divatja múlt, nem is kifejezés. Így aztán természetesen ott van minden sarki boltban, és az óvodások is formázzák a homokozóban.
Ez is csak egy lepény, mégis kikérné magának a degradálást. Minden spanyolok tortillája az andalúz kocsmákban épp úgy ott a pulton, mint az önérzetes katalánoknál, vagy a baszkoknál. Ő a fő tapas otthon és házon kívül, de létjogosultsága van az elegánsabb éttermekben is.
A reptéri üzletek forgalmát szeretné fellendíteni a Budapest Airport, amely új akciót indított az utasoknak – aki vesz valamit bármelyik ferihegyi boltban, egy magyaros szuvenírt kap ajándékba.
A fehér füst felszállt, megvannak az idei Szent István napi tortakirályok. A sütemények receptjei pedig hamarosan hozzáférhetők lesznek a Magyar Cukrásziparosok Országos Ipartestülete honlapján. A fehérvári Damniczki Balázs cukrászmester ezzel is orrhosszal beelőzőtt.
Idén háromfajta tortát mutattak be az augusztus 20-i ünnepségsorozatról szóló sajtótájékoztatón. Magyarország tortáját 2014-ben Somlói revolúciónak nevezték el, a diétás süteménynek pedig Csokis kaland lett a neve. Most először a frissen avatott ludovikás hadnagyoknak is készülnek tortával, melynek egyik alapanyaga a levendula, de Lukács Péter cukrász szerint nem kell aggódni, mert kikísérletezték, hogy ne legyen szappanízű.
Meghalt Raymond Berthillon, Párizs leghíresebb fagylaltozójának alapítója. 90 éves volt – adta hírül a Le Figaro hétfőn. A nevét viselő, házi fagylaltjairól és szorbetjeiről híres szalon idén 60 éves.