Meghan Markle-ról kétszer több negatív cikk született, mint pozitív

Meghan Markle-ról kétszer több negatív cikk született, mint pozitív

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Guardian kielemezte a Sussexi hercegné médiahelyzetét.

A Megxit, azaz Harry herceg és Meghan Markle királyi családtól való elszakadása nyomán jelentős találgatásba fogott a brit sajtó az okokat illetően. A Guardian a számszerűsítést választotta, és kielemezte azt, hogy a sussexi hercegné milyen módon jelent meg a hírekben. Harryék ugyanis régóta szóvá teszik, hogy a brit sajtó ellenségesen bánik vele, az elszakadási tervük részeként pedig a médiával való kapcsolatukat is új alapokra akarják helyezni.

A Guardian 2018 májusától 2019 januárjáig vizsgálta meg a Markle-ról megjelent cikkeket, és arra jutott, hogy a hercegnéről kétszer több negatív cím jelent meg, mint pozitív.

A tavaly május óta 14 nyomtatott lapban megjelent 843 cikk 43 százaléka volt negatív, és mindössze 20 százalékuk pozitív, a fennmaradó 36 százalék pedig semleges.

Az elemzés kimutatta azt is, hogy Katalin hercegnővel, Vilmos herceg feleségével sokkal barátságosabban bánt a sajtó. Az ugyanebben az időszakban róla megjelent 144 cikknek a 45 százaléka volt pozitív, 47 százaléka semleges, és mindössze 8 százaléka volt negatív.

Meghan Markle-nak a sajtója leginkább a tavaly májusi esküvőjük környékén volt pozitív, viszont nagyon sokat támadták aztán, amiért például a nyilvánosság kizárásával bonyolította a szülését, de azt sem fogadták pozitívan, hogy tavaly szeptemberben vállalkozott a Vogue magazin brit kiadásának a vendégszerkesztésére.

 

Hozzászólások