Elmaradhat a foci vébé?

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Hétfőn este az Egészségügyi Világszervezet (WHO) ismét az emberekre átterjedő madárinfluenza-járvány veszélyére figyelmeztetett. Ezzel kapcsolatban felmerült annak a lehetősége is, hogy egy járvány esetén le kellene mondani a németországi labdarúgó-világbajnokságot.

Nézze meg kapcsolódó galérián-
kat!
© fifaworldcup.com
A WHO influenzaprogramjának német vezetője, Klaus Stöhr késő esti televíziós nyilatkozatában arra hívta fel a figyelmet: a madárinfluenza terjedésének tartósságával a WHO szerint növekszik egy emberek közötti járvány veszélye.

Ha a jelenlegi vírus megváltozik, semmi nem lesz a kezünkben, amivel egy esetleges járvány világméretű kialakulását megakadályozhatjuk - mondta Stöhr, aki úgy értékelte, hogy Németország nemzetközi összehasonlításban jobban felkészült egy ilyen járványra, mint más országok.

Az esti televíziós vitában felmerült annak lehetősége is, hogy egy járvány esetén le kellene mondani a Németországban júniusban kezdődő labdarúgó-világbajnokságot.

Kedden Bärbel Höhn, a német parlamenti alsóház mezőgazdasági bizottságának elnöke sem tartotta eretnek gondolatnak a nyáron esedékes németországi labdarúgó világbajnokság lemondását a madárinfluenza miatt.