Del Piero és Cannavaro meglátogatta Pessottót a kórházban

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

Gianluca Pessotto, a Juventus labdarúgócsapatának volt játékosa kizuhant a torinói egyesület központjának egyik ablakán. A 36 éves védőt azonnal kórházba szállították, állapota súlyos.

A jelenleg a Juventus sportigazgatójaként tevékenykedő Pessotto balesetének körülményeire eddig nem derült fény, az eset a klub honlapján került nyilvánosságra.

Az ANSA olasz hírügynökség értesülése szerint a játékos a második emeleten lévő irodájának ablakából esett ki, és egyedül tartózkodott a szobában.  A jelentés hozzáteszi, hogy a kezében rózsafüzért szorongatott, ami öngyilkossági kísérletre utalhat. Pessottót különböző törésekkel szállították a Molinette kórházba, jelenleg nincs életveszélyben.

Fabio Cannavaro és Alessandro Del Piero - két Juventus-játékos - az olasz válogatott világbajnoki táborában értesült a szörnyű hírről, majd kedd délután magángéppel Torinóba utazott, hogy meglátogathassa barátját.

Pessotto 22-szer lépett pályára az olasz nemzeti csapatban, a Juventus színeiben pedig 11 éven át szerepelt és hat bajnoki címet nyert.

A klub amúgy is viharos időket él át, ugyanis - az AC Milannal, a Lazióval és a Fiorentinával együtt - tagja annak a négy egyesületnek, amely ellen vádat emeltek a közelmúltbeli bundabotrány kapcsán. Az olasz labdarúgás történetének legnagyobb vesztegetési ügye május 5-én robbant ki. A kulcsfigura Luciano Moggi volt, a Juventus leköszönt igazgatója, akit azzal vádolnak, hogy a 2004/2005-ös szezonban játékvezetők segítségével manipulálta a csapat mérkőzéseinek eredményét, fenyegetéssel próbált futballistákat arra rávenni, hogy a klubhoz szerződjenek, továbbá nyomást gyakorolt Marcello Lippi szövetségi kapitányra a válogatott keretek kialakításakor.

A botrány következtében távozott a Juventus teljes vezérkara, lemondott Franco Carraro, a szövetség elnöke, és nem működhet közre a világbajnokságon Massimo De Santis FIFA-játékvezető.