szerző:
Gőgh Csilla
Tetszett a cikk?

Két legyet üthetünk egy csapásra, ha a három hónapja megnyitott Ultimate Wine & Coffee bárba térünk be mindjárt az Andrássy út elején. A helyi pörkölésű kávékülönlegességek mellett negyvenöt fajta bort kóstolhatunk. Sajnos az italokra jellemző minőség az ételkínálatban egyelőre nem mutatkozik.

© Gőgh Csilla
A kellemes hangulatú bár igazán vonzó terasszal büszkélkedik. A belső részen hosszú lábú bárszékeken ücsöröghetünk, szemben a borokkal kirakott bárpulttal. Az étterem kétarcú, kétszínű, csakúgy, mint a kávéscsészék. Az igényesen kialakított enteriőr mellett a borospoharak és kávéscsészék jól eltalált forma- és színvilága ízlésesen találkozik.

Sokan kérdezhetik, mi köze a kávénak és a bornak egymáshoz, pedig a kettő tökéletesen megfér egymás mellett. Sőt, kinek a pap, kinek a papné alapon még az absztinensek is jól érezhetik magukat. A pincérek kedvesek, bár még nem jöttek bele a gyakorlatba. Nehéz mind a negyvenöt bort fejben tartani, de a sommelié-tudásukon is van még mit fejleszteni. Ételek tekintetében nincs a gasztronómiai magaslatokban a hely, ám ha nem csak ezért tértünk be ide, akkor kellemesen érezhetjük magunkat.

Ételtárlat
Munkába menet reggelizhetünk is itt, hiszen a kevés helyek egyike, ami már reggel fél nyolckor nyit. Ha reggeli kedvünk úgy tartja, rendelhetünk lazactálat pezsgővel 3500 forintért, vagy a ma oly divatos bioszendvicsek közül csemegézhetünk. A "bio" megjelölésről azonban nem derül ki, minek alapján kapják a szendvicsek, ki és hogyan ellenőrzi bio mivoltukat. Ugyanez a helyzet az étlapon megtalálható narancs- és grapefruitlevekkel is, melyek kóstoláskor csak árukban különböznek egymástól decinként 70 forinttal.
 
A lazacos vagy kacsamelles briós inkább kis, édes zsemlére hasonlít. Emellett számos más formájú és ízesítésű szendvics is kapható. A saláták kinézete sem a leglátványosabb: semmi extra, különösen ha átlag 1900 forintos árukat nézzük. Ám elegánsabb ételek is megtalálhatók itt: a Dom Perignon Champagne mellé lazackaviár-tál dukál (3800 Ft). Egy dolog pedig elvitathatatlan a kis borbártól: a sajttortájuk világbajnok. Épp olyan állagú a keksztörmelék alul, épp olyan ízű a krém felül és épp olyan a gyümölcs a tetején, ahogy az a nagykönyvben meg van írva.
 
A számos magyar bor mellett francia, olasz, brazil, francia, ausztrál, argentin, chilei és új-zélandi nedűk is megtalálhatók a borlapon, kétnyelvű leírással. A borok kedvező áron megvásárolhatók elvitelre is.


© Gőgh Csilla
Jellemzők:
Egy fő átlagfogyasztása itallal kb.: 7000-9000 Ft
Egy presszó kávé ára: 330 Ft
Hangulat: kötetlen
Konyha: szendvicsek és sütemények
HVG tetszési index (max. 10X): XXXXX
Étterem:   Bár: X  Egyéb: reggeliző hely, kávézó
Bankkártyák elfogadása: minden, kivéve American Express

Elérhetőség:
Cím: VI. ker. Budapest, Andrássy út 15.
Tel.: 06-1-327-0102
Nyitva: 07.30-24 óráig

 

HVG

HVG-előfizetés digitálisan is!

Rendelje meg a HVG hetilapot papíron vagy digitálisan, és olvasson minket bárhol, bármikor!

Gőgh Csilla Gasztro

A napos oldal: Sunny Bisztró

A korábbi Te+Én presszó neve hallatán negyventől felfelé sokan felkapják a fejüket: boldogult ifjúságuk kedvelt találkahelye volt. Homályos történeti okoknál fogva bezárásra ítéltetett a hely, hogy aztán olyan gyorsan változtasson címkéket és profilokat, amit egy elemében lévő kaméleon is megirigyelhet. Végül átkerült az élet “napos oldalára”: igényesen ráncbaszedték a régi kedvencet.

Gőgh Csilla Gasztro

Szerepzavar a Váci utcában: Cafe Pataya

Nincs abban semmi kivetnivaló, ha egy étterem a turistákból akar megélni. Főleg, ha a Váci utcában működik. Mindenféle kapható, a kérdés csak az, meg tudjuk-e fizetni, s megéri-e.

Gőgh Csilla Gasztro

Uszályétterem a Dunán

A veszteglő dunai uszályra épített Spoont nem a lapos pénztárcájú embereknek találták ki, az étterem mégsem panaszkodhat vendégforgalmára: felkapott hely lett Budapesten.

Gőgh Csilla Gasztro

Minden időben Tisza cipőben szürcsöljük a Meggy Márkát

A Liszt Ferenc tér mára a gasztronomok mumusává vált. Főleg nyáron aggasztó a helyzet errefelé, legalábbis, ami a vendéglátást illeti. Ilyenkor mindegy, hogy mit, ki, milyen áron és hogyan kínál, a tér tömve van. A népek csak jönnek , jó mélyeket szívva e sajátos városi szubkultúra levegőjéből. Szó sincs arról, hogy egy bizonyos étteremhez ragaszkodnának, kulináris kalandokat keresnének. A Menza talán kivétel. Mindenestre üdítő színfolt a tér palettáján.

Gőgh Csilla Gasztro

Kicsi, sárga, finom …: Mandarin étterem

Nagyon helyes kis Mandarin bújik meg a felkapott Liszt Ferenc tér közelében, az Operaház háta mögött. Kinézetével, családias hangulatával rögtön belopja magát a szívünkbe, még mielőtt belekóstolnánk a „ belsejébe”.

Gőgh Csilla Gasztro

Mentaterasz inkognitóban

A hajdani Paksi halászcsárda alapos átalakuláson ment keresztül, mire tavaly decemberben megnyílhatott Mentaterasz néven az utóda. A névadás okára nem sikerült rájönnünk, talán a menta frisseségét akarják mintául venni a komplexum tulajdonosai.

Gőgh Csilla Gasztro

Bor, mámor, Bock bisztró

„Kinek az étel öröm, öröm az élet is”- Alexander Brody idézetét olvashatjuk a bisztró heti menüt kínáló táblája fölött. Ez sok mindent elárul a Bock filozófiájáról.

Kovács Gábor Gasztro

Sarki ízerőd: Rokfort étterem

Stabil lipótvárosi sarok. Valaha népszerű talponálló volt itt, majd Borsodi Söröző, ma pedig visszafogott ízléssel berendezett, jól szellőztetett, galériával bővített étterem, Rokfort néven.