Szeretne azonnal értesülni a legfontosabb hírekről?
Az értesítések bekapcsolásához kattintson a "Kérem" gombra!
Az értesítés funkció az alábbi böngészőkben érhető el: Chrome 61+, Firefox 57+, Safari 10.1+
Köszönjük, hogy feliratkozott!
Hoppá!
Valami hiba történt a feliratkozás során, az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Már feliratkozott!
A böngészőjében az értesítés funkció le van tiltva!
Ha értesítéseket szeretne, kérjük engedélyezze a böngésző beállításai között, majd az oldal frissítése után kérjük próbálja meg újra a fejlécben található csengő ikonnal.
Schobert Norbert felesége, Rubint Réka kiposztolta a Facebookra, milyen vacsorával várja Andre Agassit, aki nem sokára üzlettársuk, és a Norbi Update termékek arca lesz.
Az elmúlt hétvégén ünnepelték a moszkvaiak városuk 867. születésnapját, az alkalomból gasztronómiai fesztivált is tartottak, ahol matrjoskát sütöttek. Igaz a legnagyobb „baba” ökörből volt.
A borok világa igazán sokszínű utazásra csábít. A változatos talajok, klímák, a megannyi fajtaválaszték, a feldolgozás módja, a borász koncepciója ezernyi variánst kínál. Nincs is még egy olyan ital a világon, amely ennyire sokarcú lenne. S ha már ezerrel borfesztiválozunk, nézzünk egy-két érdekességet.
Ha nem is startpisztollyal, hanem szép szóval, koccintással, zenével szerdán este hatkor ünnepélyesen megnyílik a Budavári Borfesztivál Fazekas Sándor, vidékfejlesztési miniszter és H. E. Maria Assunta Accili, az idei díszvendég, Olaszország nagykövet asszonyának közreműködésével.
Budapest belvárosában szeptember 5-én megnyílt Magyarország első Zoo Café-ja. A vendégek 6 macska, 2 ara papagáj, 3 szakállas agáma, csíkos mókusok, kaméleonok és más állatok társaságát élvezhetik.
Az abensbergi sörfesztiválon pincérként dolgozó német Oliver Strümpfel saját, 26 korsós rekordját döntötte meg vasárnap, amikor 27 egyliteres söröskorsót cipelt több mint 40 méteren át. Versenytársa csak 26 korsót tudott elvinni. Egy-egy tele korsó állítólag 2,3 kilót nyom.
Elkészítette a kávé genetikai térképét egy nemzetközi kutatócsoport. A növény DNS-ének elemzéséből fény derült a koffein evolúciójára, amely a világ egyik legkedveltebb italává tette a kávét – olvasható egy friss tanulmányban.
Többezer ínyenc érkezik vasárnap Debrecenbe, hogy a Nagy-erdei Békás-tó partján,a város vadonatúj rendezvényhelyszínén kóstolja végig a Stílusos Vidéki Éttermiség /SVÉT/ egyesülethez tartozó 14 étterem fogásait. Ahány konyha, annyi "világnézet", de egy biztos:mind régiójuk jellegzetes alpanyagaival, ízeivel készülnek.
A Zsámbéki Lángossütőt szavazták meg 2014-ben a rajongók „Vénusz kedvenc lángosozójának”. A balatoni különdíjat idén a Siófoki Palacsintasütő érdemelte ki, amelyik a neve ellenére nem csak a palacsinta-, hanem a lángos sütésben is igen nagy népszerűségnek örvend.
Másfélmilliós bírság mellett 3 évre a tevékenység gyakorlásától is eltiltották azt az egri kistermelőt, akinek szarvasgombás pestójával kapcsolatban felmerült a botulizmus mérgezés gyanúja.
Koch Csaba hajós-bajai borász pincészete nyerte el 2014-ben a rangos szakmai díjat. A pincészet borai már számos hazai és nemzetközi versenyen bizonyítottak.
Meggondolta magát a nyár, és a meteorológiai ősz beköszöntével, visszatér. Legalábbis ezt ígérik a heti 27-28 fokos előjelzések. Akkor viszont jöhetnek még a jéghideg sörök. Vagy mégsem?
Hol van már az az idő, amikor kivételesen irigylésreméltónak találtatott, aki megengedhetett magának egy bécsi kiruccanást. Manapság a legnagyobb természetességgel szomszédolunk a bécsi út túloldalán, különösen ősztől tavaszig. S ha nem is látogatjuk meg az újragondolt osztrák konyha fine dining szentélyeit, egy igazi Wiener Schnitzelt nem hagyunk ki, ha már ott vagyunk.
Az évszaknak megfelelő specialitásokkal és programokkal készülnek a szervezők a szeptember 6-7-ikei, idei negyedik etyeki piknikre. Az újhegyi és szépvölgyi borászok szokás szerint nagyszerű vendégborászokat hívnak a pincéikhez.
Kattintható térkép készült a világ országainak alkoholfogyasztási adataiból. A magyarok mindhárom alkoholtípust - sör, bor, pálinka - előszeretettel fogyasztják. De vajon ki iszik többet, az oroszok vagy az ukránok? És mennyi pia fogy az iráni bulikon?
Ahogy minden valamirevaló pincészetnek megvan a maga zászlósbora, amibe színe-javát beleadja, úgy a fesztiváloknak is megvan az etalonja. S ez a minden év szeptemberében jegyzett Budavári Borfesztivál.