Emelkedett nyitáskor a BUX

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 190,94 pontos emelkedéssel, 16 980,75 ponton nyitott kedden. A hétfői záró értékéhez képest 1,14 százalékkal erősödött.

A nyitást megelőzően elemzők eltérő várakozásokat fogalmaztak meg a Budapesti Értéktőzsde keddi kereskedési napjáról. Gabler Gergely, az Erste Befektetési Zrt. elemzője arra számít, hogy felfelé indul a részvényindex. Hozzátette: a hétfői tengeren túli gyenge hangulat enyhült kedd reggelre, a forint erősödött az euróval szemben, a dollár pedig veszített értékéből. Emlékeztetett: az amerikai negatív hangulatot azt okozta, hogy a költségvetési bizottság nem tudott megállapodni 1200 milliárd dollárnyi költségvetési kiigazítás sorsáról. Mint mondta, a republikánus és demokrata oldalnak két napja van a megegyezésre.

Sőre Balázs, a Buda-Cash Brókerház határidős üzletkötője azt mondta, hogy bizonytalan a nyitás, azt a hétfői negatív hangulat befolyásolhatja, akár a hétfői szintek alatt nyithat a budapesti tőzsde. Több apróbb negatív hír hatására volt pesszimista a hétfői kereskedés világszerte. Magyarországon a forint egyelőre tartja magát - emelte ki.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 240,33 pontos, 1,41 százalékos csökkenéssel, 16 789,81 ponton zárt hétfőn. A részvénypiac forgalma 11,4 milliárd forint volt, a vezető részvények mindegyike veszteségben zárt az előző kereskedési napi záráshoz képest.