Ameddig a statisztikusok ellátnak, nem zuhant még ekkorát a német ipar

Ameddig a statisztikusok ellátnak, nem zuhant még ekkorát a német ipar

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

A német autóipar gyakorlatilag összeomlott márciusban, és ritka az olyan ágazat, ahol 10 százalékosnál kisebb csökkenéssel megúszták azt a hónapot.

Amióta az ország újraegyesítése után néhány hónappal, 1991-ben a mostani módszertan kezdték el mérni a német ipar teljesítményét, soha nem volt akkora zuhanás, mint idén márciusban – közölte a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

Az év harmadik hónapjában az előző havihoz képest 9,2 százalékkal csökkent az ipari termelés Németországban, ez még a szakértők -7,5 százalékos várakozásánál is sokkal rosszabb. Az egy évvel korábbihoz képest 11,6 százalékos a visszaesés.

A legnagyobb, 31,3 százalékos termeléscsökkenést az autóiparban mérték.

A feldolgozóipar termelése az előző havihoz képest 11,6 százalékkal csökkent márciusban. Az alapanyagoké és alkatrészeké 7,4 százalékkal, a fogyasztási cikkeké pedig 7,5 százalékkal lett kisebb. A gyógyszeripar termelése 11,8 százalékkal esett vissza.

Az energiatermelés csökkenése 6,4 százalékos volt, az építőiparé viszont 1,8 százalékkal még nőtt is az előző havihoz képest.

Hozzászólások