A félmilliárd forintos jegyzett tőkéjű szolnoki Ramexa Rt.

A félmilliárd forintos jegyzett tőkéjű szolnoki Ramexa Rt. két tulajdonosa, Mudura Sándor erdélyi nagyvállalkozó, illetve azonos nevű, Magyarországon élő fia üzleti útjai szétválnak. A nagyváradi Lotus Plazát felépítő, s Romániában további hasonló beruházásokon gondolkodó (HVG, 2004. január 3.) idősebb Mudura két lépcsőben száll ki az rt-ből: már folyamatban van a cég jegyzett tőkéjének 120 millió forintos leszállítása, amit a HVG információi szerint további 80 millió forintos csökkentés követ majd. Azt még nem tudni, milyen feltételekkel száll ki a cégből idősebb Mudura, ám készpénzt most nem vihet ki a vállalkozásból. A Ramexa Rt. ugyanis a K&H Equities Rt. azon - eddig jóhiszeműnek tartott - ügyfelei közé tartozik, amelyeknek a számláját zárolták azzal az indokkal, hogy vélhetően bűncselekményből eredő pénz is került hozzájuk. Jóllehet ez a Ramexa Rt. esetében "mindössze" 86 millió forint, a zárolás csökkenti a cég likviditását, mivel a társaság vagyona alapvetően gépekből, eszközökből, ingatlanokból, árukészletből áll. Az rt tavaly decemberben fellebbezett a zárolás ellen, a Fővárosi Bíróság azonban még nem hozott döntést, addig pedig a pénzről nem lehet rendelkezni - erősítették meg a HVG kérdésére az Országos Rendőr-főkapitányságon. A Ramexa-cégek konszolidált árbevétele egyébként már a brókerbotrány tavaly nyári kipattanása előtt visszaesett: míg 2001-ben 10,5 milliárd forint, 2002-ben már csak 3,8 milliárd forint volt, aminek a belföldi értékesítés drasztikus csökkenése volt az oka. A Ramexa Rt. és érdekeltségei konszolidált saját tőkéje 2002 végén 1,6 milliárd forint volt, ugyanakkor kötelezettségei elérték az 1,5 milliárdot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Hamarosan léphet az MNB, nyakunkon a szigorítás

Hamarosan léphet az MNB, nyakunkon a szigorítás

Nyertek a FINA ellen Hosszú Katinkáék, nagyjából

Nyertek a FINA ellen Hosszú Katinkáék, nagyjából

Sokba kerülhet az országnak Macron engedékenysége a túlóraszabályok ügyében

Sokba kerülhet az országnak Macron engedékenysége a túlóraszabályok ügyében

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Viharos szél miatt adtak ki riasztást keddre

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Megint felfüggesztik a Momentum és a Párbeszéd állami támogatását

Van egy ország, ahol négyszeresére emelték a minimálbért, de így sincs minek örülni

Van egy ország, ahol négyszeresére emelték a minimálbért, de így sincs minek örülni