Jövő héten még szebb lehet a novemberi tavasz

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

Vasárnap és a hét elején is folytatódik az átlagosnál melegebb idő, sőt, az esők is elmaradhatnak.

Vasárnap az ország nagyobbik részén folytatódik az erősen felhős vagy borult idő, azonban már elvékonyodhat, kisebb körzetekben tartósabban is felszakadozhat, csökkenhet a felhőzet - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ)

A déli órákig helyenként gyenge eső, szitálás még előfordulhat. Többfelé párás lesz a levegő, de a sűrű ködfoltok délelőtt várhatóan feloszlanak. Néhol megélénkül a délkeleti déli szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 12 fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet pedig 13 és 18 fok között valószínű.

Hétfőn is folytatódik az átlagosnál melegebb időjárás - tette hozzá az idokep.hu meteorológiai portál. Hajnalban párás, főként keleten többfelé ködös lehet a levegő, napközben változóan felhős-napos időre készülhetünk. A Dunántúlon feltámad a déli-délkeleti szél. Enyhe lesz a hajnal, délután 15-20 fok várható.

Kedden is száraz, enyhe időre készülhetünk, bár hajnalra ismét párássá, helyenként ködössé válhat a levegő. Északnyugaton ismét erős lehet a délkeleti szél.

Szerdán nyugat felől felhősödés kezdődhet, és délutántól a nyugati, délnyugati határ mentén már eleredhet az eső. A Dunántúlon és a középső tájakon élénk, helyenként erős lesz a délkeleti szél. Hajnalban 5-10, délután 13-18 fokra készülhetünk.